Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 15/01/2015

Περίπου 12.000 πακέτα τσιγάρα βρέθηκαν στην κατοχή ενός 54χρονου Έλληνα κι ενός 29χρονου Πακιστανού που συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης λαθραίων τσιγάρων, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, προέκυψε ότι ο 29χρονος χρησιμοποιούσε την οικία ως αποθηκευτικό χώρο στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ χιλιάδες διακόσια σαράντα (8.240) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 29χρονος συνδεόταν άμεσα με τον 54χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε Δ.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis