Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 21/05/2020

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Αγιά από άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος δύο Αλβανοί υπήκοοι για παραβίαση της αναγκαστικής και επιβαλλόμενης καραντίνας 14 ημερών στη δηλωθείσα διεύθυνση προσωρινής τους κατοικίας.


Πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 43χρονο, οι οποίοι ήρθαν για δουλειά από τη χώρα τους στην Αγιά την Τρίτη, μία μέρα δηλαδή μετά το άνοιγμα των ελληνοαλβανικών συνόρων για εργάτες γης από τη γείτονα χώρα που επιθυμούν, μετά από σχετική πρόσκληση, να δουλέψουν σε καλλιέργειες της πατρίδας μας.
Για να γίνει κατανοητό, όσοι έρχονται αυτήν την περίοδο από την Αλβανία υποχρεούνται να παραμείνουν έγκλειστοι στον χώρο όπου έχουν δηλώσει ότι θα φιλοξενηθούν για 14 ημέρες και μετά να ξεκινήσουν να εργάζονται. Τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα έχουν ενημερωθεί από τη συνοριοφυλακή για τα ονόματα και τις διευθύνσεις και καλούνται να κάνουν συνεχείς ελέγχους αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα μέτρα προστασίας.

Έτσι, λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αστυνομικοί του Α.Τ. Αγιάς επισκέφτηκαν χθες τη δηλωθείσα διεύθυνση των εν λόγω Αλβανών, όπου όμως αυτοί δεν βρέθηκαν, αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν αργότερα όταν επέστρεψαν από τη δουλειά, όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς. Αμέσως φυσικά συνελήφθησαν κι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Εδώ και δύο μέρες πολλοί είναι αυτοί που έχουν έρθει από την Αλβανία στην Αγιά για εργασία στη συγκομιδή των κερασιών και στο αραίωμα των μήλων. Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση ώστε να διαφυλαχθεί ότι αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από τη στιγμή της εισόδου στην Ελλάδα προς αποφυγή πιθανής διασποράς της πανδημίας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Πηγή:  eleftheria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis