Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:09 | 09/07/2020

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ έναν πρώην πεζοναύτη και παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ, που κατάφερε να πιάσει ένα τρίχρονο αγοράκι που πέταξε η μητέρα από το διαμέρισμα της οικογένειας που είχε πιάσει φωτιά στην Αριζόνα.

Ο Φίλιπ Μπανκς ήταν στο σπίτι του στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 3 Ιουλίου όταν άκουσε θόρυβο κι έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο 28χρονος άκουσε κάποιον να φωνάζει «φωτιά» κι έτρεξε ξυπόλητος για να βρει μια μητέρα και το παιδί της εγκλωβισμένους στη βεράντα του διαμερίσματός τους.

Η 30χρονη γυναίκα είχε τυλιχτεί στις φλόγες και λίγες στιγμές αργότερα πέταξε το γιο της από το μπαλκόνι για να τον σώσει. Τότε ήταν που ο Μπανκς έκανε βουτιά και αξιοποιώντας τα αθλητικά του ταλέντα έπιασε στον αέρα το τρίχρονο παιδί.

«Το παιδί περιδινιζόταν σαν έλικας στον αέρα. Έκανε ό,τι μπορούσα. Το κεφάλι του προσγειώθηκε στον αγκώνα μου, στραμπούληξε τον αστράγαλό του όταν τον έπιασε. Ο τύπος που ήταν μαζί μου δεν ήταν έτοιμος να επέμβει, έτσι βούτηξα εγώ. Αντέδρασα ενστικτωδώς. Δεν σκέφτηκα, απλώς το έκανα», είπε ο 28χρονος.


O Φίλιπ Μπανκς με το τρίχρονο αγοράκι που μόλις έσωσε
«Αντέδρασα ενστικτωδώς», είπε ο 28χρονος Φίλιπ Μπανκς / Φωτογραφία: ΑΒC7

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά βρήκαν δυστυχώς νεκρή την μητέρα, ονόματι Ρέιτσελ Λονγκ.

Ο γιος της, Τζέιμισον γλίτωσε, αλλά έχασε τη μάνα του, που γύρισε πίσω στο διαμέρισμα για να σώσει και την κόρη της Ροξάν. «Αυτή είναι η πραγματική ηρωίδα γιατί θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τα παιδιά της», είπε ο 28χρονος.

Ο πατέρας της οικογένειας, Κόρι Λονγκ έχει μείνει άστεγος, ενώ έχει να πληρώσει και για τα έξοδα των οκτώ επεμβάσεων στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθεί η κόρη του, καθώς τα δύο παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγος για τον οποίο ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis