Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 17/05/2018

Το δικό της μήνυμα προς την Πολιτεία έστειλε η Πανελληνια  Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο των εργασιών της 34ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο από τις 9-13 Μαΐου 2018 με βασικό θέμα «Παράνομη οπλοχρησία – θύματα από μπαλωθιές. Έθιμο ή Έγκλημα;»

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γ. Γερακαράκος για το θέμα του συνεδρίου τόνισε ότι «η παράνομη οπλοφορία και οι άσκοποι πυροβολισμοί δεν είναι απλώς ένα αρνητικό κατάλοιπο. Είναι ένα επικίνδυνο πλέον φαινόμενο που δυστυχώς αφήνει πίσω του θύματα τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα μέρη της χώρας.

[custom:google-ads]

Δυστυχώς ένα έθιμο, μια παράδοση που ήθελε τους Κρητικούς να οπλοφορούν διαρκώς και να διεκδικούν με εξεγέρσεις και επαναστάσεις την ελευθερία τους, μετατράπηκε σε κακώς εννοούμενη παλικαριά. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα διότι, μεταξύ άλλων αιτίων, δεν έχει ενισχυθεί και η Αστυνομία της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι το νησί προσφέρει πολλά στον κρατικό προϋπολογισμό με την παραγωγική της ικανότητα και τον τουρισμό.

Συγκριτικά με άλλες περιοχές η Αστυνομία στην Κρήτη εξακολουθεί να είναι δυσανάλογα υποστελεχωμένη». Ο ίδιος  κάλεσε  τον γ.γ. Δημόσιας Τάξης να λάβει υπόψη του αυτά τα δεδομένα και να συμβάλει στο να στελεχώνονται οι νέες Υπηρεσίες, που ιδρύονται με την αναδιάρθρωση, από νέους αστυνομικούς και όχι από την υπάρχουσα δύναμη.

Πηγή:   patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis