Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:11 | 17/04/2015

Την επαναδραστηριοποίηση της «μίξης», ποινικής και αντιεξουσιαστικής... μαφίας των Εξαρχείων, όπως αυτή περιγράφεται στην πληροφοριακή έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας το 2012, διαπιστώνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώνονται στην περιοχή.

Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν στα επεισόδια, τα οποία καταγράφηκαν πριν από δέκα ημέρες έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκονται Αλβανοί διακινητές ναρκωτικών και πρόσωπα που περιγράφονται ως «άσχετα με τον αντιεξουσιαστικό χώρο». Τα στοιχεία της έκθεσης που βρήκε στο γραφείο της Λ. Κατεχάκη, επικαλέστηκε σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούσης. Πρόκειται γιααναλύσεις στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, εκείνης της περιόδου, στις οποίες υπήρχαν τα «ονοματεπώνυμα» των... ενοικιαζόμενων μπαχαλάκηδων, όπως τους αποκάλεσε ο αρμόδιος υπουργός. Γίνεται λόγος για στοχευμένα επεισόδια, επιθέσεις και πλιάτσικο της ιδιότυπης «μαφίας» σε καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τις επόμενες ημέρες προσεγγίστηκαν εκβιαστικά. Αναλύσεις όμως, που ποτέ δεν φαίνεται να τεκμηριώθηκαν δικονομικά και παρέμειναν πληροφοριακά δελτία.

Παράλληλα τα μέλη αυτών των «μικτών» ομάδων, επιχειρούσαν τη δημιουργία μιας επικίνδυνης περιοχής, με δυσκολία αστυνομικής πρόσβασης, και καθεστώς ανομίας που θα διευκόλυνε τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και άλλων παράνομων ενεργειών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επικίνδυνες επιθέσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον περιπολικών της αστυνομίας, τα οποία πέρασαν από την συγκεκριμένη περιοχή, όπως ισχυρίζονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η συγκεκριμένη έκθεση περιέγραφε τη δράση μιας μεγάλης αριθμητικά ομάδας ατόμων, Ελλήνων, Αλβανών και Ρουμάνων,που κατά τη διάρκεια επεισοδίων κατακερματίζονταν σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες προέβαιναν στις στοχευμένες επιθέσεις με μετέπειτα εκβιαστικά οικονομικά οφέλη. Σε αυτές τις ομάδες υπήρχαν κάποιοι καθοδηγητές, μέτριου βεληνεκούς αντιεξουσιαστές, όπως περιγράφονται, που έδιναν τις κατευθύνσεις εκδήλωσης των επιθέσεων. Μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια σχετικής «απραξίας», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούν μια επαναδραστηριοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων με αντίστοιχες, ποινικού χαρακτήρα, επιθέσεις και έναν αντιεξουστικό «μανδύα» γύρω από αυτές.

Σε αυτούς αναφερόταν ο κ. Πανούσης τοποθετώντας τον όρο«μισθωμένοι μπαχαλάκηδες», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι που ήθελαν να εκτονωθούν. Δεν είναι όμως έτσι, είναι πολύ μπερδεμένο. Να δείτε ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια, γι’ αυτό λέω πως είναι και πολιτικό και κοινωνικό το ζήτημα. Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες. Ξέρετε ότι μισθώνουν μπαχαλάκηδες; Πολλοί μπαχαλάκηδες είναι μισθωμένοι. Μπορεί κάποιος να μισθώσει μπαχαλάκηδες για να κάνει επεισόδια στα γήπεδα, να κάνει επεισόδια ανταγωνιστικά σε μια επιχείρηση. Η Αστυνομία ξέρει δέκα πράγματα, δεν είναι δηλαδή οργισμένοι νέοι, είναι περίεργο μείγμα εκεί μέσα».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis