Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 16/01/2015

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές πριν την κάλπη της μεθεπόμενης Κυριακής, τα επιτελεία των κομμάτων στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Αττική.


Το λεκανοπέδιο με τις περιφέρειες «γίγαντες», κυρίως τη Β΄ Αθηνών, αλλά και Α΄ Αθηνών, Α΄και Β΄ Πειραιώς και υπόλοιπο Αττικής, κατά τους δημοσκόπους ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, αφού διαθέτει 2.834.085 ψηφοφόρους, δηλαδή σχεδόν το 1/3 του εκλογικού σώματος (28,7%).

Με απλά λόγια στο λεκανοπέδιο θα κριθούν οι εκλογές. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν ευνοούν τη ΝΔ αφού, ειδικά στη Β΄ Αθηνών -που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση- το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλο και σε πολλές περιοχές, λένε οι δημοσκόποι, πλησιάζει το «double score».

Ωστόσο στη ΝΔ πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Και στοχεύουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Γι αυτό ρίχνουν στη μάχη τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς θα περιορίσει δραστικά τις εμφανίσεις τους εκτός Αττικής (θα κρατήσει μόνο Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα), θα δώσει έμφαση στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις -τρεις τον αριθμό και ξεκινά αύριο Σάββατο από τον ΑΝΤ1- ενώ θα περιοδεύσει στις γειτονιές της Αθήνας (σίγουρα σε Β΄ Αθηνών, Β΄ Πειραιά και Υπόλοιπο Αττικής) ξεκινώντας χθες από το Περιστέρι.

Από εκεί σκοπεύει να μεταφέρει το μήνυμα, σε έναν κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από τα μνημόνια και τη 

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από το άνοιγμα σε ειδικές ομάδες πληθυσμού και στους άνω των 65 που είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ψηφοφόρων, αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση δεσμεύσεων -οικονομικού κυρίως χαρακτήρα- προς τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, επειδή έχουν πληγεί πεισσότερο απ' όλους από την οικονομική κρίση.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Αττική το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό ρίχνει στη μάχη τα προβεβλημένα του στελέχη όπως οι Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος, ενώ στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δυτική Αθήνα δίνουν μεγάλη σημασία στην πορεία του κόμματος σε αυτές τις περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση η περιφέρεια Αττικής στις επόμενες οκτώ ημέρες και μέχρι την Κυριακή των εκλογών θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των κομματικών επιτελείων.

Πηγή:spirospero.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis