Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 17/03/2018

Ακόμη και με αφορμή την ανθρώπινη τραγωδία η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία για προκλήσεις.

Σήμερα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την τραγωδία στο Αγαθονήσι, διεκδικώντας το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό Λιμενικό έδινε μάχη για εντοπισμό επιζώντων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, η Τουρκία εξέδωσε Navtex διεκδικώντας την «πατρότητα» της επιχείρησης έρευνας - διάσωσης.
[custom:google-ads]
To Real.gr αναφέρει μάλιστα πως τα τουρκικά πλοία έπλευσαν στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου εμποδίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης καθώς δημιουργήθηκε σύγχυση στα παραπλέοντα σκάφη για το ποιος έχει τον συντονισμό της επιχείρησης SAR.

Οι ελληνικές Αρχές από τις 06.40 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσαν με τις NΟΤΑΜ's A722/18 και Α/723/18 την διεξαγωγή επιχείρησης SAR σε δυο περιοχές ακτίνας 5ν.μ. από τα δυο σημεία (οι μπλε κύκλοι).



Η αναγγελία αυτή ισχύει μέχρι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με τις ελληνικές NOTAM's καλούνται όλα τα εναέρια μέσα να επικοινωνούν με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC πριν εισέλθουν στις συγκεκριμένες περιοχές και επισημαίνεται ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στο FIR Αθηνών.

Η Τουρκική NAVTEX(0402/18) δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή η οποία επικαλύπτει όχι μόνο ελληνική περιοχή ευθύνης αλλά ακόμη και τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών (Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι) ενώ αποκόπτει τα δυο ελληνικά νησιά από το σύμπλεγμα των Λειψών.
 

Διαβάστε περισσότερα στο lifo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis