Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:55 | 23/09/2019

Tην αγορά συστήματος «anti drone» μελετά η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφεύγονται επιθέσεις από αέρος με εκρηκτικά στη Βουλή, στο Μαξίμου, στα κυβερνητικά κτίρια, στις πρεσβείες και στις κρίσιμες υποδομές, όπως συνέβη προ ημερών με τον βομβαρδισμό κυρίως από drones των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία αλλά και την επίθεση προ μηνών, με τον ίδιο τρόπο, στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σε μια απόρρητη προμήθεια που φέρεται να παρακολουθεί κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον κι από ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες στη χώρα μας.

[custom:google-ads]

Με πιθανή χρήση αυτού του συστήματος και στις ελληνικές φυλακές όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει ρίψη ναρκωτικών, όπλων ή άλλων παράνομων αντικειμένων στα προαύλια των φυλακών με drones (σ.σ.: σχετικό συμβάν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας τον Σεπτέμβριο του 2016 αλλά και σε φυλακές της Βρετανίας). Με κίνδυνο να επιχειρηθεί κι απόδραση με τον ίδιο τρόπο...

Τουλάχιστον 7-8 επιδείξεις τέτοιου είδους συστήματος κατάρριψης drones έχουν παρακολουθήσει τους τελευταίους μήνες επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. (μία από τις τελευταίες σε κτίριο πολυκαταστήματος στην οδό Πειραιώς) με το κόστος κάθε «μηχανισμού» να κυμαίνεται από 30.000 έως 10.000.000 ευρώ.

- Τι αναφέρουν ξένες υπηρεσίες

- Το άγνωστο περιστατικό στη Βουλή που δεν δημοσιοποιήθηκε

- Τι προβληματίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

(tanea.gr)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis