Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:49 | 13/12/2014

 

Η νέα… «Άννα» της “ΟΛΑ”, η γυναίκα της οδού Λαζάρου Σώχου.  Ο επιχειρησιακός πυρήνας με το… «άρωμα» γυναίκας, που είχε δράσει στην παρθενική εμφάνιση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», της «θυγατρικής» του «Επαναστατικού Αγώνα», σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, είναι ίδιος με αυτόν της «γαζωματικής» επίθεσης με τουλάχιστον 56 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Π. Ψυχικό. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, μετά τις πρώτες ανεξάρτητες μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν σε γειτονικό κτίριο την στιγμή της επίθεσης.

Γυναίκα όπως ΝΔ

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ομοιότητες στη σύνθεση των ατόμων που στις 14 Ιανουαρίου 2013 επιχείρησαν να πλήξουν με αντιαρματική ρουκέτα RPG-8 τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, αλλά από «αστοχία υλικού», όπως είπαν στην καθυστερημένη προκήρυξή τους, χρησιμοποίησαν πολεμικό καλάσνικοφ για να το κάνουν.

Οι μάρτυρες, ξεχωριστά ο καθένας, αναφέρουν πως στη θέση οδηγού οχήματος, πιθανόν κλειστό φορτηγάκι, καθόταν άτομο, που τα χαρακτηριστικά του ήταν γυναικεία. Το συγκεκριμένο όχημα κινήθηκε με την όπισθεν, στην οδό Λαζάρου Σώχου έως την συμβολή της με τον παράδρομο της Λ. Κηφισίας. Από το ίδιο όχημα φαίνεται να βγήκαν οι δύο «πολυβολητές» της πρεσβείας του Ισραήλ, ενώ 1-2 ακόμη άτομα, που πιθανόν επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, φαίνεται να αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης του εκτελεστικού πυρήνα της ενέργειας.

Αντίστοιχη γυναικεία παρουσία υπήρχε στη σύνθεση των ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία της ΝΔ. Και σε εκείνη την επίθεση στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, καθόταν μία γυναίκα. Ο εντοπισμός της ήταν καθαρότερος όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες. Το συγκεκριμένο όχημα, είχε κλαπεί στις 12 Ιανουαρίου 2013 από την Μεταμόρφωση. Είχε εντοπιστεί «συνοδεία» υποστήριξης από τουλάχιστον δύο άτομα με μοτοσυκλέτα.

Κοινός «πυρήνας» ΟΛΑ και Αγώνας

 «Η “ΟΛΑ” είναι δημιούργημα του Νίκου Μαζιώτη. Είναι η 2η οργάνωσή του, παρότι υποστηρίζει ότι έχουν ιδεολογικές διαφορές. Τουλάχιστον δύο από τα μέλη της αποτελούν κοινό εκτελεστικό πυρήνα της “ΟΛΑ” και του “Επαναστατικού Αγώνα”», ισχυρίζονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που διαπιστώνουν κλιμάκωση επιθέσεων της νεοτρομοκρατίας όπως... παλιά, με τις μικρότερες τρομοκρατικές επωνυμίες να δίνουν την σκυτάλη σε εκείνες με μεγαλύτερο οπλοστάσιο και επιχειρησιακές δυνατότητες. «Δεν είναι καλή εποχή», δηλώνουν.

Οι ίδιοι αξιωματικοί, επισημαίνουν την προχθεσινή άμεση αντίδρασή του Νίκου Μαζιώτη σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ρόλο και στη «στρακαστρούκα» που δεν εξερράγη, ένα 48ωρο νωρίτερα, σε Τράπεζα του Χαλανδρίου. «Εξαγριώθηκε γιατί του χάλαγε το προφίλ μια τέτοια αποτυχημένη ενέργεια. Ο ναρκισσισμός του δεν του επέτρεπε να έχει ρόλο σε αυτή, όταν μάλιστα πιθανότατα ήξερε τι δυνατότερο θα ακολουθούσε», υποστηρίζουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Με ένα άλλο, συμβολικό χρονικά, κείμενό-παρέμβασή του, χθες, τονίζει ότι «τη λύση δεν τη δίνουν οι εκλογές αλλά ο ένοπλος λαός».

Αν δεν δημοσιοποιηθεί προκήρυξη δεν έχει κλείσει ο κύκλος των επιθέσεων, με τα ίδια στελέχη, να φοβούνται νέο και ισχυρότερο χτύπημα, ενδεχομένως με αντιαρματική ρουκέτα, ακόμη και με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, καθώς από το «κάδρο» λείπει ο «Επαναστατικός Αγώνας», που όπως στο παρελθόν έγραφε τον... επίλογο σε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 03:03, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς-σκοπούς της πρεσβείας, που βρισκόταν στη σκοπιά από την πλευρά της Λ. Κηφισίας, διαβίβασε ότι δέχεται πυρά από αγνώστους. Στις 03:12, τα πληρώματα τριών περιπολικών εντόπισαν κάλυκες στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Λαζάρου Σώχου. Περισυνελέγησαν συνολικά 56 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, από την εξέταση των οποίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι τα ίδια πολεμικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, τα ξημερώματα της 30ής Δεκέμβρη 2013 στο Χαλάνδρι.

Οι δράστες, πιθανόν τέσσερις, ανάμεσά τους και μία γυναίκα,  προσέγγισαν και διέφυγαν από το σημείο, από την οδό Λαζάρου Σώχου, με όχημα, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκαν μοτοσικλέτες από άτομα της ομάδας υποστήριξης. Τουλάχιστον 15 βολίδες έχουν πλήξει το κτίριο, με δύο από αυτές να έχουν περάσει σε εσωτερική τοιχοποιία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη είχε προαναγγελθεί η εγκατάσταση  συστήματος on line διασύνδεσης καμερών σε σκοπιές, έξω από στόχους υψηλής επικινδυνότητας, που προέβλεπε μεταξύ άλλων μπουτόν άμεσης ειδοποίησης, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε καθώς προϋπέθετε σύνδεση με το σύστημα επικοινωνιών Tetra. To τελευταίο ωστόσο από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω λήξης της σύμβασης, με το θέμα να εκκρεμεί στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis