Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:21 | 07/07/2016

Σε άτακτη φυγή από τα Εξάρχεια στρέφεται το ελληνικό δημόσιο. Η Πολιτεία φαίνεται να αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα με τους αλλεπάλληλους βανδαλισμούς και να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο στην περιοχή και αποφάσισε να μετακινήσει σταδιακά τις δημόσιες υπηρεσίες. Σημειώνεται άλλωστε ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει δεχθεί δεκάδες επιθέσεις, όπως και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ Εξαρχείων επικαλούμενη τις «αλλεπάλληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα».

Η απόφαση αφορά την προσωρινή αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδροµικού Καταστήµατος Εξαρχείων (Αθήνας 61) από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου «και µέχρι νεότερης σχετικής απόφασης».

Στη σχετική απόφαση, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η διοίκηση των ΕΛΤΑ επικαλείται ως λόγο «τις αλλεπάλληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα το Ταχυδροµικό Κατάστηµα Εξαρχείων και τον κίνδυνο που διατρέχει το Προσωπικό από τις ενέργειες αυτές».

Πριν από την απόφαση αυτή είχε σημειωθεί μια ληστεία και μια επίθεση από αγνώστους, που έσπασαν τα τζάμια του με βαριοπούλες εν ώρα λειτουργίας.

Έως ότου παρθεί μια οριστική απόφαση για την τύχη του καταστήματος εξετάζονται, εναλλακτικές λύσεις όπως το ενδεχόμενο μετεγκατάστασής του σε άλλο κτίριο προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή η θωράκιση του καταστήματος.

Παράλληλα με τα ΕΛΤΑ και ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να μετακινήσει τη στάση της τηλεματικής έξω από το Πολυτεχνείο μερικά μέτρα παρακάτω προς το Μουσείο ύστερα και από τον διπλό βανδαλισμό που σημειώθηκε πριν λίγο καιρό.

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί και του κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να αποδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στα Εξάρχεια κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη, στους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και υποστηρίζει ότι υπάρχει «ανικανότητα της κυβέρνησης να εμπεδώσει αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες και τους εργαζόμενους στην περιοχή των Εξαρχείων».

Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη, επικαλείται την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός τους στα Εξάρχεια, εξαιτίας των κακόβουλων και βανδαλιστικών επιθέσεων στο κατάστημα και την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΑ να μετακινήσει τη στάση τηλεματικής από το Πολυτεχνείο προς το Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να αστυνομεύσει την περιοχή την καθιστά "άβατο", και την παραδίδει στα χέρια περιθωριακών ομάδων, εξτρεμιστών και του υποκόσμου» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς, «σε ποιες ενέργειες σχεδιάζουν να προβούν, προκειμένου να μην μετατραπεί σε γκέτο μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας».

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis