Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 02/12/2019

Το Σάββατο 23/11/2019 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου κ. Ιωάννης Αραμπατζής, μαζί με τον ταμία και Αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Δημήτριο Αμούτζια, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη:

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της συνάντησης, κατατέθηκε υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερα, τέθηκαν στον κ. Αρχηγό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί που Υπηρετούν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, που στην πλειοψηφία τους είναι απόρροια της μεταναστευτικής κρίσης, το βάρος της οποίας σηκώνουν σχεδόν αποκλειστικά οι κοινωνίες των νησιών του βορείου Αιγαίου. Έγινε υπόμνηση των αιτημάτων μας που έχουν ήδη τεθεί για απόσπαση Αξιωματικών από την ηπειρωτική Ελλάδα, για πρόσληψη διερμηνέων στη διάθεση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και για την καταβολή έκτακτου επιδόματος στους Αστυνομικούς που Υπηρετούν με οργανική θέση στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προς αναγνώριση της προσφοράς τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα που αφορούν τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα τεθούν υπόψη του κ. Αρχηγού με το ψήφισμα του πρόσφατου 30ου Συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ.

Η ανταπόκριση του κ. Αρχηγού στα αιτήματα που τέθηκαν, άφησε άριστες εντυπώσεις, καθώς έδειξε ότι κατανοεί και αναγνωρίζει την μακροχρόνια προσφορά των Αστυνομικών του Βορείου Αιγαίου στην αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης μεταναστευτικής κρίσης. Το ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η παρουσίαση εκ μέρους του των δράσεων του Αρχηγείου προς τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μας άφησε με συναισθήματα ικανοποίησης και αισιοδοξίας.

Ως Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου, ευχαριστώντας τον κ. Αρχηγό που δέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση μαζί του, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση μιας νέας σύγχρονης Αστυνομίας, με γνώμονα πάντα τη στήριξη του Έλληνα Αστυνομικού, ώστε να μπορεί να επιτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα το λειτούργημα της προστασίας του πολίτη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis