Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:40 | 19/09/2019

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου σχετικά με τη λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης δημοτών - επισκεπτών Ηρακλείου:

 

Η Ένωσή μας, η οποία εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων αστυνομικών του Νομού Ηρακλείου, αφουγκραζόμενη το σύνολο αυτών, και με παλαιότερη ανακοίνωσή μας είχε εκφράσει την αντίθεσή της για την λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Στόχος και σκοπός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, στο πλευρό του πολίτη, η ζωή και η περιουσία του οποίου απειλείται καθημερινά από την δράση κάθε λογής εγκληματιών. Αυτό επιτυγχάνεται με έναν βασικό τρόπο, με την αύξηση των περιπολιών από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς και αυτό θα έπρεπε να απαιτεί και η Δημοτική Αρχή.

Περισσότερες περιπολίες και αστυνόμευση όχι άλλο ένα γραφείο που θα δίνει πληροφορίες (πλέον η πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει άμεση και έγκυρη πληροφόρηση) και θα κάνει γνήσια υπογραφής (αρμοδιότητα Κ.Ε.Π. που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά ) και μάλιστα το γραφείο αυτό να στελεχώνεται καθημερινά από τέσσερις μάχιμους αστυνομικούς, την υπηρεσία των οποίων στερείται η πραγματική αστυνόμευση. Ένα γραφείο που επιπρόσθετα δεν τηρεί τους στοιχειώδους όρους ασφαλείας, για όσους υπηρετούν εκεί.

[custom:google-ads]

Εάν το μόνο πρόβλημα είναι το πώς θα μετακινούνται οι πολίτες από και προς το Αστυνομικό Μέγαρο, η διασύνδεσή του με δωρεάν αστική συγκοινωνία με το κέντρο αλλά και άλλες περιοχές (Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης) θα ήταν η ιδανικότερη λύση.

Την 15-09-2019 με επιστολή μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με κοινοποίηση στην φυσική ηγεσία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και στους Βουλευτές του Νομού, ζητήσαμε την διακοπή λειτουργίας του Γραφείου αυτού και την διάθεση των αστυνομικών που το στελεχώνουν για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης.

Με εκτίμηση    

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε. Α. Υ. Ν. Η.

          

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                       ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis