Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:49 | 08/03/2021

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναικών.

Επ’ ευκαιρία της φετινής ημέρας της γυναίκας, η Γραμματεία γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, στέλνει το δικό της μήνυμα.

Από το 1969 που εισήλθαν στο Σώμα της Αστυνομίας  μέχρι και σήμερα, οι γυναίκες αστυνομικοί δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα στη δουλειά και στη ζωή τους. Η γυναίκα Αστυνομικός αποδεικνύει στην πράξη με τις ικανότητές της, την εργατικότητα, τη συνέπεια, τη δυναμικότητα, το πάθος και την αποτελεσματικότητά της σ’ έναν  κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο, ότι επάξια  κατέχει αυτή τη θέση προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

Η  Αστυνομικός που εκτός από εργαζόμενη σε μια δύσκολη δουλειά, είναι ταυτόχρονα γυναίκα, μητέρα και  σύζυγος, που φροντίζει το σπίτι της, τα παιδιά της, τους οικείους της,  δεν χάνει την ευαισθησία της, την θηλυκότητά της και την κοινωνικότητά της. Παράλληλα ενημερώνεται, εκπαιδεύεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει σύγχρονη αποδεικνύοντας καθημερινά την αξία της.

Ταυτόχρονα με τον προσωπικό της αγώνα για να επιτύχει τους πολλαπλούς ρόλους της δεν παύει να αγωνίζεται για την αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία. Ένας αγώνας διαρκής που γίνεται και μέσα από το ρόλο της ως Αστυνομικού τόσο για την ίδια στο εργασιακό της περιβάλλον, όσο και για όλες τις γυναίκες που ζητούν την προστασία της Υπηρεσίας μας προσεγγίζοντας με ενσυναίσθηση  και ευαισθησία την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Για να γίνει πράξη η ισότητα και η ισονομία.

Για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

 

- Ο -

- Ο -

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δημήτριος

ΣΓΩΡΑΣ Σωτήριος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis