Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:13 | 20/09/2021

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι πέρασε η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, αφού είχε παράλληλα πολλά ανοιχτά μέτωπα… Αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές, τροχαία, ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού, και παράλληλα τους καθιερωμένους ελέγχους για την πάταξη της παραβατικότητας. Για τους καλοκαιρινούς μήνες η υπηρεσία ενισχύθηκε με περίπου 125 άτομα, όμως στα τέλη του Οκτώβρη θα φύγουν από το νησί και οι δόκιμοι και η αστυνομική δύναμη θα είναι πάλι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.


Όμως με την ενισχυτική δύναμη σιγά – σιγά να αποχωρεί, οι αστυνομικοί της Ζακύνθου βλέπουν και πάλι να έρχονται μεγάλες δυσκολίες. Το βάρος μπορεί ναι μεν να φύγει από τις τουριστικές περιοχές, όμως και πάλι τους χειμερινούς μήνες οι απαιτήσεις είναι μεγάλες…


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Κώστας Καραγκούνης μίλησε αρχικά για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα για τους συναδέλφους μου. Έχυσαν πραγματικά ιδρώτα. Δεν γίνεται να έχουμε κρατούμενους, χωρίς σκοπό πύλης και χωρίς σκοπό κρατουμένων. Είναι αδιανόητο. Το αν φταίει ο σχεδιασμός ή όχι θα τα πούμε ξανά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου».


Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι οι υπάλληλοι στήριξαν τον σχεδιασμό του υπουργείου, ωστόσο πρόσθεσες ότι έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη την πρόσληψη μονίμων εργαζόμενων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που είναι ιδιαίτερα μεγάλες αυτό το χρονικό διάστημα. «Εμείς στηρίξαμε όλον αυτόν τον σχεδιασμό. Το διαχειριστήκαμε αυτό το θέμα για να μην νομίσει κανείς ότι είμαστε ενάντια στον σχεδιασμό. Από εκεί και πέρα, το πάγιο αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε με τον αριθμό που ήρθαν ως ενισχυτική δύναμη… Ελπίζουμε μετά την απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει την πρόσληψη 950 συνοριοφυλάκων, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίο παρότι αποχώρησε, εμείς συνεχίζουμε να σεβόμαστε και χαίρει της εκτίμησης μας. Ελπίζουμε οι δεσμεύσεις στην τοπική κοινωνία για 50 συνοριοφύλακες να υλοποιηθούν. Ελπίζουμε και στη συνέχεια της πάγιας βούλησης για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου του αρωγού και συμπαραστάτη στο έργο μας, του Βουλευτή».


Όσον αφορά τις ελλείψεις στο προσωπικό τον χειμώνα, είπε: «Παρότι όλοι μιλάμε για ενίσχυση, είμαστε μείον 7 άτομα στην οργανική μας δύναμη. Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, γιατί δεν θα υπάρχουν άτομα ούτε για περιπολία μετά την αποχώρηση των ενισχυτικών δυνάμεων. Φεύγουν σταδιακά οι τελευταίοι δόκιμοι στα μέσα του Οκτώβρη. Υπό διάλυση θα είμαστε για άλλη μια φορά. Η Ένωση έχει κάνει πολλές ενέργειες τα τελευταία δυο χρόνια για την ενίσχυση της υπηρεσίας. Έχουμε προτείνει τρόπους για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν έχει γίνει τίποτα και είμαστε στον αέρα. Προστίθενται ακόμα περισσότερα πάρεργα στα ήδη πάρεργα που έχουμε στην πλάτη μας. Είμαστε η μοναδική υπηρεσία που ελέγχουμε τα μέτρα για τον κορωνοϊό και οι μοναδικοί που δεν είχαμε καμία οικονομική απολαβή, παρά μόνο «το ευχαριστώ» του υπουργού. Αναμένουμε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμα μας, να υπάρξουν οικονομικές απολαβές, πέρα από «το ευχαριστώ» του Υπουργού».


Ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Άγγελος Πολύζος σχολίασε: «Τον χειμώνα θα είναι πιο δύσκολα, γιατί φεύγει η ενισχυτική δύναμη και μένουμε μόνοι μας. Πρέπει η ενισχυτική δύναμη να είναι μόνιμη για να ανταπεξέλθουμε. Έχουμε πολλά πάρεργα γενικά. Αυτή τη στιγμή δεν επαρκεί το προσωπικό και έχουμε μεγάλες δυσκολίες».

 

www.imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis