Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 09/06/2019

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:30΄στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου – Σελίνου παρευρέθηκε το Προεδρείο της Ένωσής μας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος αυτής Νικόλαος Ξανθουδάκης και ο Γενικός - Οργανωτικός Γραμματέας Στυλιανός Σεληνιωτάκης.  

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης στο νούμερο 10 ετέθη προς ψήφιση από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους η μη ανανέωση σύμβασης παραχώρησης δευτέρου ορόφου (διώροφου κτιρίου) στο Λιμενικό Σταθμό Παλαιόχωρας, όπου μέχρι σήμερα στεγάζεται. Στο ισόγειο του εν λόγω κτιρίου στεγάζονται σήμερα «πρόχειρα» συνάδελφοί μας. Το θέμα αυτό υπερψηφίστηκε, κατόπιν όμοιας απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Παλαιόχωρας, γεγονός που σημαίνει ότι από το συγκεκριμένο χώρο πρέπει να αποχωρήσει ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, καταθέσαμε προφορικά αλλά και εγγράφως, διαμέσου του Προέδρου Νικολάου Ξανθουδάκη την πρότασή μας για άμεση μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου – Σελίνου στην Παλαιόχωρα από την Κάντανο που είναι σήμερα, κάνοντας χρήση και των δύο αυτών ορόφων, από τη στιγμή που πρόκειται να αποχωρήσει ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας.

Πληροφοριακά στο άρθρο 55 παρ. 1,3 του Π.Δ. 7/2017 περί «Αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρεται ξεκάθαρα η συνέχιση λειτουργίας του Α.Τ. Καντάνου – Σελίνου και η εγκατάσταση του στην έδρα του ομώνυμου Δήμου, ήτοι στην Παλαιόχωρα. 

Τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης όσο και οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, αναφέροντάς μας είτε έλλειψη δημοτικών κτιρίων γενικά στο Δήμο τους είτε προβλήματα στατικότητας του εν λόγω κτιρίου.

Ωστόσο προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Αντώνιος Περράκης μας δεσμεύτηκε την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου εντός οικισμού Παλαιόχωρας με σκοπό να ανεγερθεί νέο Αστυνομικό Τμήμα με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και ανέσεις για τους συναδέλφους μας. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την οικονομική κάλυψη της δαπάνης εκπονήσεων σχετικών μελετών αλλά και την έκδοση οικοδομικής αδείας σε περίπτωση ευόδωσης των ενεργειών αυτών.

Η Ένωσή μας επικροτεί την πρόταση αυτή αλλά ζήτησε προσωρινά και ωσότου  τελεσφορήσουν οι προαναφερόμενες ενέργειες το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου – Σελίνου να μεταφερθεί προσωρινά και στους δύο ορόφους του κτιρίου, όπου στο ισόγειο του οποίου μέχρι και σήμερα που μιλάμε στεγάζονται προσωρινά και «πρόχειρα» οι συνάδελφοί μας. 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να πούμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα στους συναδέλφους μας Λιμενικούς. Μοναδική μας πρόθεση είναι αφού αρχικά Δήμος και Κοινότητα αποφάσισαν να αποχωρήσει ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας από τον εν λόγω χώρο, να τον χρησιμοποιήσει προσωρινά το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου - Σελίνου.

Για μία ακόμη φορά, το Σωματείο μας, καλείται να αντιμετωπίσει αδυναμίες και κωλυσιεργίες της κεντρικής εξουσίας αλλά και του Αρχηγείου μας, οι οποίες διατάσουν στα πλαίσια της «Αναδιάρθρωσης» την μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών στις έδρες των Δήμων σε κτίρια…που είτε δεν υπάρχουν… ή είτε δεν αναλαμβάνουν να πληρώσουν σχετικά ενοίκια…

Είναι γνωστές οι διάφορες…ικανότητες του Αρχηγείου μας αλλά «φανταστικά» κτίρια…μόνο ο Ντειβιντ Κοπερφιλντ…

Για το Δ.Σ.

 
Ο
Πρόεδρος
 
ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος
 
Ο
Γενικός Γραμματέας
 
ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis