Η Ένωση Ηρακλείου για τα προβλήματα των αστυνομικών του Α.Τ. Αερολιμένα

Η Ένωση Ηρακλείου για τα προβλήματα των αστυνομικών του Α.Τ. Αερολιμένα

Δείτε την επιστολή - ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου για το Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου

ΠΡΟΣ:

1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

2. Α.Ε.Α./ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

3. Α.Ε.Α./ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

4. Α.Ε.Α/ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

5. ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΡΗΤΗΣ                 

6. Δ/ΝTHΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

KOIN:

 

1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Α.Τ. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ Ηρακλείου επισκέφτηκε το Προεδρείο της Ένωσής μας ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκεί εργαζόμενοι αστυνομικοί ενόψει κυρίως της τουριστικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ’’ υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών που επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί μας και είναι το πρώτο πανελλαδικά αεροδρόμιο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ. Οι αλλαγές στην διαδικασία ελέγχου για τις πτήσεις εκτός SCHENGENαπαιτούν πλέον πολλαπλάσιο αστυνομικό προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στις νέες αυτές οδηγίες.          

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία δεν ακούγεται τίποτα! Γιατί;

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’ βαριά βιομηχανία’’  του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκεφτούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα .

 Όπως ενημερωθήκαμε από του εκεί υπηρετούντες συναδέλφους η ενίσχυση με αστυνομικούς εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, που προβλέφθηκε από το Αρχηγείο μας, κρίνεται φέτος επαρκής και ικανοποιητική.

Το πρόβλημα που δεν έχει όμως λυθεί και αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία της Υπηρεσίας είναι ότι οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι αποτελούν και το κύριο κομμάτι της ενίσχυσης, δεν έχει προβλεφτεί να εργάζονται σαββατοκύριακα και νυχτερινή βάρδια.

Ιδιαίτερα για τα σαββατοκύριακα, όπου το βάρος θα πέσει αποκλειστικά στο ήδη περιορισμένο μόνιμο προσωπικό, ζητάμε για άλλη μια χρονιά να υπάρξει επιτέλους πολιτική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και να εξασφαλιστεί η εργασία των δοκίμων αστυφυλάκων πέραν του πενθημέρου τουλάχιστον για δύο σαββατοκύριακα εκάστου μηνός, διαφορετικά να υπάρξει μέριμνα επιπλέον ενίσχυσης μόνο τα σαββατοκύριακα.  

Επίσης  με την παρούσα ζητάμε η ενίσχυση με Δοκίμους Αστυφύλακες να αποτελείται κυρίως από δευτεροετείς Δοκίμους Αστυφύλακες γιατί σε διαφορετική περίπτωση του μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο η συγκεκριμένη Υπηρεσία θα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της αφού θα μείνει ουσιαστικά χωρίς ενίσχυση.  

       Mε εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΙΚΡΑΚΗΣ Γεώργιος

ΑΝΑΜΟΥΡΛΟΥ Χρήστος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ