Η Ένωση Λακωνίας για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση Λακωνίας για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

**  1989 **

 

Έτος σταθμός,
έτος ίδρυσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ( Π.Ο.ΑΣ.Υ.),
έτος συσπείρωσης του αστυνομικού προσωπικού, ο αστυνομικός συνδικαλισμός γεννιέται   ΄΄ από κάτω ΄΄ και είναι μία τεράστια δημοκρατική κατάκτηση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολο της.
Σκοπός (των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων) η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών τους.

Τριάντα χρόνια μετά, η φυσική μας ηγεσία ΄΄ ανακαλύπτει ΄΄  πειθαρχικές ευθύνες και καλεί σε απολογία αιρετούς εκπροσώπους, δημοκρατικά εκλεγμένους, πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, διότι έπραξαν τα αυτονόητα, δηλ. ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στο σύνολο του, το αστυνομικό προσωπικό και έχουν άμμεση σχέση με την ασφάλεια του, τη σωματική του ακεραιότητα και την καταστρατήγηση των εργασιακών του δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και στήριξη στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και σε όλα τα στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων μας, τα οποία έχουν κληθεί σε απολογία από τη φυσική μας ηγεσία.

Τέλος, ενημερώνουμε τη φυσική μας ηγεσία ότι ο εκφοβισμός και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν δεν θα περάσει, αντιθέτως η πράξη τους αυτή μας συσπειρώνει και πωρώνει, η δράση δε και λειτουργία των οργανώσεων μας είναι συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένες.
 

….  συνεχίζουμε δυναμικά  ….

 Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΥ