Η Ένωση Λασιθίου για τον τραυματισμό αστυνομικού στο κεφάλι από πέτρες αντιεξουσιαστών

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΗ
Η Ένωση Λασιθίου για τον τραυματισμό αστυνομικού στο κεφάλι από πέτρες αντιεξουσιαστών

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λασιθίου για το χθεσινό περιστατικό στο Ηράκλειο με την επίθεση αντιεξουσιαστών σε δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου με πέτρες, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός στο κεφάλι και όλα αυτά την ώρα που βοηθούσαν πολίτη:

Η Ένωσή μας καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε αυτούς, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, προκαλούν το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αμφισβητεί για την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος και αποδέκτης βίας.

Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, οι οποίοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός δεν μπορεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του θύματος και η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια. Η χθεσινή επίθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στα ψιλά γράμματα.

Ο Έλληνας αστυνομικός με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού προσπαθεί συνεχώς για την προστασία κάθε μέλους της κοινωνίας, αποτελεί όμως και ο ίδιος μέλος αυτής και κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει και τη δική του προστασία.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους επιθέσεις και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

 

                             ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ε.Α.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ε.Α.Υ. ΧΑΝΙΩΝ

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ε.ΑΣ.Υ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ε.Φ. ΚΡΗΤΗΣ

 

ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ