Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 30/11/2019

Την Παρασκευή 22/11/2019 και 18:30 ώρα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, ο Ταμίας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και ο αντιπρόσωπος της Ένωσης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Βαγγέλης ΜΠΟΥΖΑΣ πραγματοποίησαν επίσκεψη στις κάτωθι Υπηρεσίες:

 Α.Τ. Λαυρεωτικής,
 Τ.Α. Λαυρεωτικής,
 Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου.

Έπειτα από συζητήσεις με συναδέλφους διαπιστώθηκαν τα εξής:

• Όσον αφορά το Τμήμα Τάξης Λαυρεωτικής: α) Αυτή τη χρονική περίοδο ο μέσος όρος των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων είναι γύρω στις οχτώ (8). Έπειτα από εντολή του Διευθυντή της Δ.Α.Ν/Α.Α., Ταξίαρχου κου Βασίλειου ΒΡΑΝΤΖΑ, όλες οι οφειλόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις του προσωπικού της Διεύθυνσης θα δοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. β) Το Λαύριο αποτελεί μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Αττικής. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με το μικρό αριθμό των υπηρετούντων στο συγκεκριμένο Α.Τ. (επαρκεί μετά βίας για τα πάγια και ανελαστικά καθήκοντα της Υπηρεσίας), επιτάσσει την ανάγκη να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απαλλαγή για μέτρα εκτός του τομέα αρμοδιότητας. γ) Επίσης, ένα ακόμη μείζον πρόβλημα στο Τμήμα Τάξης Λαυρεωτικής είναι η παλαιότητα των δυο (2) εναπομεινάντων περιπολικών οχημάτων. Αμφότερα έχουν διανύσει πάνω από 600.000 χλμ όποτε πλέον τίθεται ζήτημα λειτουργικότητας, αξιοπιστίας αλλά και ασφάλειας κατά την οδήγησή τους από τον εκάστοτε αστυνομικό.

• Όσον αφόρα το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής: α) Οι συνάδελφοι απασχολούνται καθημερινά σε φυλάξεις στόχων εκτός Λαυρίου (μεγάλη απόσταση μέχρι το στόχο άρα υπερεργασία-κόστος για μετάβαση κι επιστροφή). β) Επιπρόσθετα στην Ασφάλεια ισχύει ότι και στο Α.Τ. σχετικά με την παλαιότητα - λειτουργικότητα των διαθεσίμων οχημάτων.

• Στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα προς επίλυση παρά τους 450 αλλοδαπούς που διαμένουν στα δυο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.


Από την πλευρά μας, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συνεχίζουμε τις επισκέψεις στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά μας όρια, ώστε με προτάσεις και παρεμβάσεις να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

                                Για το Δ.Σ.

               -Ο-                                                              -Ο-
           Πρόεδρος                                                 Γεν. Γραμματέας

    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                             ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
         6978079503                                                   6948040159

2 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΛΑΥΡΙΟ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis