Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 18/12/2019

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00΄ το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε συνάντηση με συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης.


Η έλλειψη δύναμης, αποτελεί μία πραγματικότητα που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά το σεβασμό των δικαιωμάτων των αστυνομικών, σε συνάρτηση βέβαια με την αποτελεσματικότητα στην προστασία της ασφαλείας του πολίτη.


Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί, είναι αντιστρόφως δυσανάλογος με τον αριθμό των κατοίκων αυτής, της μεγάλης σε έκταση, περιοχής. Στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης υπηρετούν μόλις Είκοσι Δύο (22) αστυνομικοί, μαζί με το Διοικητή, από τους οποίους Τέσσερις (4) διατίθενται καθημερινά σε μόνιμα μέτρα τάξης στο κέντρο της Αθήνας, Δύο (2) σε υπηρεσία γραφείου, Ένας (1) σε μακράν αναρρωτική άδεια και Δύο (2) ανά βάρδια διατίθενται σε εκτέλεση υπηρεσίας περιπολιών.


Επιπροσθέτως μία φορά το μήνα και για μία ολόκληρη εβδομάδα, το Τμήμα Ασφαλείας υποχρεούται να στέλνει υπηρεσία “βανάκι” στην Ομόνοια. Όπως είναι λοιπόν λογικό, έχει αντίκτυπο στους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, οι οποίοι λαμβάνουν περίπου μία ημερήσια ανάπαυση ανά δεκαπενθήμερο.


Απ’ ότι έχουμε διαπιστώσει από τις συναντήσεις μας με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας της Νοτιανατολικής Αττικής, η Υπηρεσία σε πολλές των περιπτώσεων καθορίζεται από προϊσταμένη υπηρεσία, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διαχείριση του προσωπικού από τους Διοικητές των κατά τόπους τμημάτων.


Άρα οι λύσεις είναι: α) Ενίσχυση της δύναμης, β) η απαλλαγή αυτών από τα μέτρα τάξης και γ) διαχείριση του προσωπικού (και αυτό αφορά όλα τα τμήματα ασφαλείας) από τους Διοικητές σε συνάρτηση πάντα με την κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη του κατά τόπους τμήματος.


Ως Ένωση θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όριά μας, με σκοπό την καταγραφή κι επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας.

                                   Για το Δ.Σ.

          -Ο-                                                             -Ο-
    Πρόεδρος                                                   Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                           ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
     6978079503                                                6948040159

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis