Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 06/01/2015

 

Η μαυρομάλλα, καστανακόκκινη ή ξανθιά Αγγελική του Ξηρού διαπιστώνεται ότι είχε παραβρεθεί σε δεκάδες «κλειστά» επισκεπτήρια βασικών φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς πριν αλλά και μετά το «ρεβεγιόν» με τον «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλο Ξηρό.

Είχε βασικό ρόλο στην μεταφορά πληροφοριών και εντολών προς τον «έξω κόσμο», πέρα από τη δική της βασική λειτουργία στην προπαρασκευή της εδώ και πολύ καιρό σχεδιαζόμενης ανατίναξης των φυλακών και απόδρασης των έγκλειστων Πυρήνων. Έως και πριν από τρεις μήνες η νεαρή κοπέλα συνέχιζε να επισκέπτεται τους Πυρήνες και να συναντιέται με ένα συγκεκριμένο καταδικασμένο μέλος της.
 
«Θηλυκά επισκεπτήρια»
 
Δεν ήταν όμως η μόνη γυναίκα, που έδινε το παρών σε αυτά τα απίστευτα «κλειστά» επισκεπτήρια των Πυρήνων. Τουλάχιστον δύο ακόμη νεαρές γυναίκες είχαν... πριβέ συναντήσεις, χωρίς την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων στην αίθουσα των συνηγόρων. Οι συγκεκριμένες γυναίκες φαίνεται πως πέρα από την ενεργή συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της οργάνωσης είχαν ρόλο «αγγελιοφόρου» των μηνυμάτων της φυλακής προς τους εξωτερικούς «συνεργάτες» και αντίστροφα, για τις ένεργειες και τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προβούν προκειμένου να ανεβάσουν το ποσοστό... επιτυχίας της σχεδιαζόμενης απόδρασης.
 
  Οι απομονωμένες συναντήσεις γίνονταν με εντολές εισαγγελέων και υπευθύνων των φυλακών, όπως προέκυψε από την έρευνα μετά το απίστευτο «ρεβεγιόν» του Χριστόδουλου Ξηρού με τους Πυρήνες και η μετάπειτα απόδρασή του.
 
Σε σειρά επισκέψεων που είχαν δεχθεί μέλη των «Πυρήνων» μέσα στις φυλακές φαίνεται να είχαν δοθεί εντολές - που συνοδεύονται από ειδική σήμανση στο βιβλίο επισκεπτών - «να μην υπάρχει επίβλεψη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους» στις συναντήσεις αυτές.
 
Σύμφωνα με σειρά εγγράφων-καταγραφών στα βιβλία κίνησης και επισκεπτηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού, το καλοκαίρι του 2013 σχεδόν σε όλες τις επισκέψεις (αναφέρονται ενδεικτικά οι ημερομηνίες 4 Ιουνίου, 2, 3, 14, 19 Ιουλίου και άλλες) που δέχονταν οι κρατούμενοι για τους «Πυρήνες» από άτομα του συγγενικού και προσωπικού τους περιβάλλοντος, υπάρχει σχετική σήμανση ότι «έγιναν στην αίθουσα των συνηγόρων, χωρίς επίβλεψη».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημείωση αυτή έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους ώστε να μην τους ζητηθούν εκ των υστέρων ευθύνες για τυχόν ύποπτη παράδοση-παραλαβή εγγράφων ή άλλων ύποπτων αντικειμένων, καταγράφοντας έτσι ότι είχαν άνωθεν εντολές για τη μη επιτήρηση των συγκεκριμένων επισκεπτηρίων.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis