Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:03 | 03/04/2015

Την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αργεντινής κατασκόπευε η Βρετανία από το 2006 έως το 2011, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των νησιών Φόκλαντ, όπως υποστήριξε τηλεοπτικό δίκτυο του Μπουένος Άιρες επικαλούμενο έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ένα από τα έγγραφα αυτά, που φέρει την ένδειξη "Άκρως απόρρητο" και την ημερομηνία 2010, περιγράφει "τις προσπάθειες για τη συλλογή των επικοινωνιών" των υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών της Αργεντινής, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καναλιού.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού Έντι Φίτε είπε ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη των εγγράφων αυτών πριν από αρκετές ημέρες, όταν έλαβε μια σειρά τηλεφωνημάτων από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σνόουντεν από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Το κάθε τηλεφώνημα διαρκούσε λιγότερο από ένα λεπτό, ώστε να μην εντοπίζεται, πρόσθεσε.

Ο πληροφοριοδότης του τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ρίο την επόμενη ημέρα και να βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη διασταύρωση της πόλης στις 4 το απόγευμα για να του παραδοθούν τα έγγραφα, πρόσθεσε. Τον μετέφεραν κατόπιν σε ένα "καταφύγιο", όπου του ζήτησαν να κλείσει το κινητό τηλέφωνό του προκειμένου να παραλάβει το υλικό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του ΤΝ.

 

Foreign Office: Η Βρετανία ούτε θα επιβεβαιώσει, ούτε θα διαψεύσει

Εκπρόσωπος του Foreign Office είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει το δημοσίευμα, ενώ από την κυβέρνηση της Αργεντινής μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis