Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:42 | 30/01/2015

 

Όλοι γνωρίζουν οτι οι ΗΠΑ ειναι στρατιωτική υπερδύναμη. Βέβαια αλλο ειναι να το γνωρίζεις και άλλο να το βλέπεις με χρώμα σ'ενα χάρτη!

Ο χάρτης απο το Business Insider δειχνεί τους αριθμούς πολεμικών αεροσκαφών ανα χώρα. Οι αριθμοί στα αριστερά του χάρτη που αντιστοιχούν στα χρώματα δεν χρειάζονται αλήθεια καμία εξήγηση. Αυτη τη στιγμη οι ΗΠΑ διαθέτουν 13,000 πολεμικά αεροσκάφη!




Η αμέσως επόμενη χώρα διαθέτει μόλις 2,000 - 3,000. Ως γνωστό οι αμέσως επόμενες χώρες ειναι η Ρωσία και η Κίνα που διαθέτουν απο 2-3000 πολεμικά αεροσκάφη μόνο! 
Αξίζει όμως να σημειώσουμε οτι στον χάρτη δεν συμπεριλαμβάνονται οι αεροπορικές βάσεις που εχει η κάθε χώρα σε ξένα εδάφη. Στη περιπτωση των ΗΠΑ ειναι σημαντικές σε αριθμό. 



Στη φωτογραφία C-130 στη βάση του Ramstein

Ο χάρτης επίσης δεν δειχνει τα μοντέλα πολεμικών αεροσκαφων. Οπότε θα πρέπει να πουμε οτι πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα η Ρωσία διαθέτουν μεν εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη αλλα πολλά απο αυτα ειναι απο τη σοβιετική εποχή.
Συνεπώς όπως και στην περίπτωση της Βορείου Κορέας δε μπορεί να συγκρίνουμε τα αμερικανικά F35 με τα MiG σοβιετικής εποχής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Βλαντιμί Πούτιν. Βέβαια αξίζει να πουμε οτι ο Προεδρος της Ρωσίας ετοιμάζεται να εκσυγχρονίσει τον ρωσικό στρατό αυξανοντας ραγδαία τις αμυντικές δαπάνες.

Όπως κα να'χει ακομη και χωρίς αυτες τις λεπτομέρειες ο χάρτης δείχνει την αμυντική ισχύ των ΗΠΑ στους αιθέρες. 

Πηγή - Business Insider
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis