Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:31 | 01/10/2019

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών:

Την ώρα που η Κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα βίαιων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ο απροσδόκητος θάνατος μέσα στο γήπεδο ενός ακόμα οπαδού και πολλά άλλα συμβάντα, καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και την αποσπασματικότητα της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα αυτό εδώ και χρόνια στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία μας, με σεβασμό στον θεσμικό της ρόλο, λαμβάνοντας υπόψη της τις αναφορές-καταγγελίες Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών της, αλλά και συμμετέχοντας στον κοινωνικό διάλογο για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, καλεί τη νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να πάψει να στρουθοκαμηλίζει γύρω από αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα και να πει το μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε μικρόσχημο και μεγαλόσχημο παράγοντα αυτού του τόπου που συνεχίζει να εξυπηρετεί δια της αστυνομίας ίδια συμφέροντα και σκοπιμότητες. Η αστυνομία δεν είναι ιδιοκτησιακό καθεστώς κανενός για να χρησιμοποιείται για «εκτόνωση» , αλλά κρατικός φορέας επιφορτισμένος με την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στις πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο. Για να εκπληρώσει, όμως, αυτήν την ύψιστη αποστολή της, επιβάλλεται άμεσα να γίνει πράξη τουλάχιστον η δέσμευση της Κυβέρνησης για αποδέσμευση των αστυνομικών από τα γήπεδα.

Όπως είχε δηλώσει στο τελευταίο μας Γενικό Συμβούλιο (31-07-19) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, μιλώντας για την κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και την υπεραπασχόληση αστυνομικών στα γήπεδα, «αυτά τελειώσανε. Δεν θα πάει κανείς Αρχηγέ, εκτός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Απαγορεύεται αυστηρά. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ας πάνε και στον Εισαγγελέα, να πάει εκείνος στο γήπεδο να παρακολουθήσει πώς ασχημονούν. Ο νέος αθλητικός νόμος θα βγάλει τον αστυνομικό έξω από το γήπεδο, αλλάζοντας και τους κανόνες του παιγνιδιού».

Εξάλλου στις 12-09-19 ο ίδιος, είχε επαναλάβει ότι «Πρωτάθλημα θα έχουμε όταν δεν θα υπάρχει αστυνομία στο γήπεδο. Αλλά θα υπάρχουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων».

Είναι απορίας άξιον, επομένως, γιατί αυτές οι θέσεις δεν γίνονται πράξη και αναγκαζόμαστε ως συνδικαλιστικό κίνημα να επανερχόμαστε, ενώ η νέα Ηγεσία -Πολιτική και Φυσική- έχει γίνει κοινωνός όλων των προτάσεών μας, όπως αυτές καταγράφηκαν και στην Ημερίδα που είχαμε πραγματοποιήσει για το ίδιο θέμα, στις 18 Ιουνίου 2018, στην Αθήνα, παρουσία της τότε Ηγεσίας και ειδικού αξιωματούχου της Βρετανικής Αστυνομίας.

Δυστυχώς, τα πορίσματα της Ημερίδας παραμένουν τραγικά επίκαιρα έως σήμερα, καθόσον ουδείς φρόντισε να τα αξιοποιήσει, αν και οι χούλιγκανς έχουν αποθρασυνθεί, τα επεισόδια συνεχίζονται, οι νεκροί και οι τραυματίες αυξάνονται διαρκώς.

Το ερώτημα εν τέλει εξακολουθεί να υφίσταται και είναι αμείλικτο:

Ποιοι θέλουν γήπεδα αρένες και όχι χώρους όπου θα επικρατούν το φίλαθλο πνεύμα και η νομιμότητα;

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis