Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:34 | 26/11/2018

Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την ύψιστη προσφορά των αντάρτικων οργανώσεων καθιέρωσε την 25η Νοεμβρίου, ημέρα επετείου της μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Για να αποδοθεί φόρος τιμής στους αγωνιστές, που στα χρόνια της κατοχής, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τους κατακτητές, αντιστάθηκαν και πολέμησαν το φασισμό και το ναζισμό, που δεν υποτάχθηκαν κι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους παλεύοντας για τη νίκη του λαού, που τραυματίσθηκαν ή έπεσαν ηρωικά στη μάχη, που συνελήφθησαν κι εκτελέστηκαν, για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Το μήνυμα αυτού του αγώνα για λαϊκή ελευθερία φτάνει μέχρι τις μέρες μας, διδάσκοντας ότι χρέος μας είναι η αντίσταση σε κάθε μορφή καταπίεσης, φασισμού κι εθνικισμού. Για μία καλύτερη δημοκρατική κοινωνία, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

[custom:google-ads]

Η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, δεν ξεχνά τις θυσίες των ηρώων, που έγραψαν λαμπρές σελίδες στην Ελληνική Ιστορία, πολεμώντας για το δίκαιο και την ελευθερία.

Η γραμματεια της Α.ΚΙ.Δ.Α.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis