Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:04 | 29/01/2017

Επίδειξη ισχύος με μια ακραία πρόκληση και μάλιστα στο ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο έκανε η Αγκυρα το πρωί της Κυριακής ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια και τρεις μέρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ τουρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η «περιοδεία» της ηγεσίας του τουρκικού στρατεύματος στην περιοχή του Ιμίων που γέννησε στο πρόσφατο παρελθόν την πλέον επικίνδυνη ελληνοτουρκική κρίση είχε διπλή στόχευση και «αποδέκτες» την Ελλάδα αλλά και το εσωτερικό της γείτονος.

Η απόφαση για μη έκδοση των «8» τούρκων στρατιωτικών πυροδότησε την τεράστια δυσφορία στο καθεστώς Ερντογάν που από τις απειλές για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό πέρασε στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και πάλι από τα Ιμια με το βλέμμα σε μια σειρά άλλες βραχονησίδες.  Η τουρκική επιλογή να στηθεί σόου αμφισβήτησης στα Ιμια δεν αποκλείεται να συνδέεται και με το «σχέδιο» που με ελαφρότητα αποκάλυψε ο έλληνας υφυπουργός νησιωτικής πολιτικής για  να αξιοποιηθούν και να κατοικηθούν 28 μικρά νησιά του Αιγαίου. 

Η ακραία πρόκληση είναι και μια ένεση στο εσωτερικό της Τουρκίας καθώς τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο της  Βόρειας Συρίας δεν ευνοούν τον Ερντογάν για την  ισχύ της αυτοκρατορίας που θέλει να φιλοτεχνήσει. 

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis