Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 04/12/2014

 

Η Αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) απειλεί σε βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, να εκτελέσει αμερικανό όμηρο, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο Λουκ Σόμερς, φωτορεπόρτερ που έχει γεννηθεί στη Βρετανία και έχει αποκτήσει αμερικανική υπηκοότητα, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2014, απήχθη στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τον Σεπτέμβριο 2013, σύμφωνα με το SITE.


Η Αλ Κάιντα απειλεί να εκτελέσει τον Σόμερς τις επόμενες τρεις μέρες, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οργάνωσης. Δεν γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις, όμως δηλώνει ότι η Ουάσινγκτον τις γνωρίζει. «Διαφορετικά, ο αμερικανός όμηρος που κρατούμε θα έχει μία αναπόφευκτη τύχη», λέει.

Η Υεμένη, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Αλ Κάιντα, επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να διεξάγει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφός της κατά της εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Aqpa είναι η πλέον επικίνδυνη πτέυργα της Αλ-Κάιντα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis