Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:58 | 28/02/2017

Η αλήθεια είναι ότι τα σημάδια παραμέλησης και προσπάθειας διάλυσης της Άμεσης Δράσης ήταν εμφανή μήνες προτού μας πληροφορήσουν για την περιβόητη αναδιάρθωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και "την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων ".

Η Άμεση δράση θύμιζε(;) έναν κουρασμένο και κουτσό πια δρομέα που κουράστηκε με τα χρόνια και τα χιλιόμετρα.

Από που να ξεκινήσεις και που να τελεiώσεις.

Τι να συμπεριλάβεις και τι να εξαιρέσεις.

Σε όλες τις αλλαγές του 100, σε όλους του όρχους των περιπολικών, σε όλο το μήκος και το πλάτος της υπηρεσίας μας γινόταν λόγος για διάλυση.

Συνάδελφοι έφευγαν.

Οχήματα λιγοστά κι απ ΄αυτά τα λιγοστά -που έκλειναν 24ωρα και 24ωρα λειτουργίας - να προσπαθείς να μπαλώνεις και να ξαναμπαλώνεις τα προβλήματα που τα τόσα χιλιόμετρα είχαν εμφανίσει.

Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στον υπέρτατο βαθμό.

Φτάσαμε σε σημείο ένα και μόνο πλήρωμα της Άμεσης Δράσης να καλείται προς αστυνόμευση τεσσάρων (και άνω) περιοχών.

Δύο και μόνο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους την ίδια στιγμή που η εγκληματικότητα καλπάζει.

Πληρώματα της Άμεσης Δράσης να φορτώνονται με δεκάδες ανούσια συμβάντα, ανούσιες φυλάξεις στόχων (στάσιμων ή μή) και μέτρων τάξης, και ανούσιες συνοδείες ακόμη και των πιο άθλιων ανώνυμων ομάδων.

Ασύρματοι? ας μην μιλήσουμε καν γι αυτό.

Είδαμε κακοποιά στοιχεία να λαμβάνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ καλύτερα και καθαρότερα απο εμάς..κρίση θα μου πείς..εντάξει θα σου πω.

Το αστείο και απρόβλεπτο όμως για κάποιους είναι ότι παρα το γεγονός της άθλιας κατάστασης το ηθικό των πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης δεν είχε καμφθεί καθόλου.

Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία.

Η Άμεση Δράση ειναι μια πετυχημένη συνταγή.

Είναι ο βασικός πυλώνας αστυνόμευσης σε ολόκληρη την Αττική και μετρά πλήθος περιστατικών ανα τα χρόνια που δείχνουν εμπράκτως το ποιόν και τον σκοπό ύπαρξης της.

Η λογική λέει ότι όταν κάτι δουλεύει δεν το καταστρέφεις... και αν τελικά ο σκοπός μας είναι η εξοικονόμηση πόρων τότε οφείλουν ορισμένοι να εξοικονομήσουν από αλλού και όχι από την αστυνόμευση του Έλληνα πολίτη.

Δεν κάνεις οικονομία στην αστυνόμευση.

Οι κύριοι που σκέφτηκαν να διαλύσουν την Άμεση Δράση χάριν της οικονομίας πόρων ας κάνουν πρώτα μια βόλτα στους ορόφους και τα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Θα διαπιστώσουν και μόνοι τους πως υπάρχουν άτομα εκεί τα οποία έχουν ξεχάσει ότι είναι αστυνομικοί.

Άτομα που η αριστερή κυβέρνηση την οποία κάποτε αντιπαθούσαν και χλεύαζαν τώρα ευγνομωνούν μιας και η τελευταία φρόντισε να τους βολέψει στο τριπλάσιο απ ότι οι προηγούμενες.. σε υπηρεσίες φαντάσματα και σε επισήμους οι οποίοι κουνάνε το δάχτυλο σε όσους τολμήσουν να τους απομακρύνουν την συνοδεία τους.  

Ξαφνικά λοιπόν θυμηθήκατε πως πρέπει να " νοικοκυρευτούν " τα πράγματα... πως πρέπει να διαλυθεί η Άμεση Δράση.. η υπηρεσία αυτή που είναι το σχολείο των ένστολων αστυνομικών και η "μάνα " των νεοεξερχόμενων συναδέλφων.. πιστεύετε πως αυτό θα είναι καλύτερο για όλους μας κι αυτό που τελικά θα λύσει το πρόβλημα.

Είμαι βέβαιος πως κάποιοι τρίβετε τα χέρια σας. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι ο τελευταίος που θα ρεζιλευτεί με το αποτέλεσμα της φαεινής αυτής ιδέας είναι ο Έλληνας αστυνομικός.

Ο Έλληνας αμεσοδρασίτης ο οποιός ήτανε πάντα εκεί να θυμίζει στο σώμα αυτό πως το παλιό καλό κρασί είναι πάντα και το πιο εύγεστο.

Στην υγειά σας λοιπόν.

ΓΙΑΝΝΗΣ Αθανασιος ( Γ΄ αλλαγή)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis