Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:05 | 01/10/2017

Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη  αποδεδειγμένα πια, μόνο στρεβλώσεις και προβλήματα προκάλεσε στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας, καθώς ουδεμία μελέτη και κανένας σχεδιασμός προηγήθηκαν του εγχειρήματος αυτού. Πέραν τούτου δεν συνεκτιμήθηκαν οι ουσιαστικές ανάγκες της σωστής λειτουργείας   ενός Αστυνομικού  Τμήματος.

Τρανταχτό παράδειγμα στη Γ.Α.Δ.Θ. το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, το οποίο στεγάζεται σ ένα απαρχαιωμένο κτήριο του 1950, στην πλέον πολυσύχναστη πλατεία της πόλης. Η λέξη υποδομή άγνωστη, η  πρόβλεψη για το χωροταξικό ζήτημα ουδέποτε  υπήρξε. Αντ’ αυτού οι  αστυνομικοί του μεγαλύτερου Αστυνομικού Τμήματος της πόλης μας είναι στοιβαγμένοι  σε δυο ορόφους, χωρίς χώρο στάθμευσης για κανένα   υπηρεσιακό όχημα, χωρίς αποδυτήρια, χωρίς τουαλέτες, συχνά χωρίς ανελκυστήρα, χωρίς κρατητήρια, χωρίς καθαριότητα  και φυσικά χωρίς εργασιακή αξιοπρέπεια. Είναι αδιανόητο πως σκέφτηκαν κάποιοι να ενώσουν τα τρία κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της πόλης σε ένα και να μην προνοήσουν για τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.

Φυσικά το ίδιο  συνέβη και με τα αντίστοιχα τρία Τμήματα Ασφαλείας του κεντρικού τομέα της πόλης,  με το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα. Άξιο λόγου είναι φυσικά και  ότι το Α.Τ. Λευκού Πύργου και Τ.Α. Λευκού Πύργου δε συστεγάζονται πλέον, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη υπηρεσιακών δυσλειτουργιών. Σχεδόν η ίδια τραγική εικόνα αποτυπώνεται και στις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης. Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να επισκεφτείτε τα κεντρικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης για να διαπιστώσετε τα προαναφερόμενα προβλήματα. Η αναδιάρθρωσή των υπηρεσιών  ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα του οποίου δυστυχώς τις παρενέργειες θα βιώνουμε για πολλά χρονιά αν δεν  διορθωθούν σύντομα  τα λάθη του .     Πρέπει άμεσα να  επανεξεταστούν τα ζητήματα που προέκυψαν από αυτές τις προχειρότητες, ώστε να επιλυθούν άμεσα με μοναδικό γνώμονα τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες για τους συναδέλφους και την ορθή εξυπηρέτηση των πολιτών .

Η  Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα πάψει να εργάζεται, ώστε  με λύσεις και προτάσεις να συμβάλει στην επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας  .
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis