Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 05/04/2017

Μετά το τελευταίο κύμα εκκένωσης καταλήψεων, είδαμε για μία ακόμα φορά το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή. Ο Καμίνης, εκλεγμένος με ένα προσωπείο ψευδεπίγραφης προοδευτικότητας, φροντίζει να μας ενημερώνει με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία για τις απόψεις του περί καταλήψεων. Παλιότερα με τα γεγονότα στη Βίλα Αμαλίας, το καλοκαίρι μετά την εκκένωση καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα φρόντισε να προαναγγείλει την καταστολή της κατάληψης στέγασης προσφύγων της οδού Αλκιβιάδου. Από κοντά και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη όπου δρομολόγησε το σπάσιμο της κατάληψης  Βίλα Ζωγράφου, γεγονός για το οποίο δεν παρέλειψε φυσικά να πανυγηρίσει  ο Καμίνης.

Όλα αυτά τα γεγονότα  αποτελούν μέρος των ευρύτερων κατασταλτικών σχεδιασμών και η συμβολή του Καμίνη σε αυτούς δεν περιορίζεται μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι. Ο δήμαρχος Αθήνας με το θεσμικό του ρόλο συμμετέχει άμεσα και κομβικά στους σχεδιασμούς αυτούς, είτε ως επικοινωνιακός "λαγός", είτε ως καταλύτης εξελίξεων μέσω μηνύσεων, είτε ως παράδειγμα για άλλους δημάρχους με "παραινέσεις" και "συμβουλές" προς αυτούς.

Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις και θα είμαστε απέναντι σε κάθε κατασταλτική μεθόδευση ενάντια σε κατειλλημένους χώρους, είτε πρόκειται για καταλήψεις στέγης, είτε πρόκειται για πολιτικούς χώρους. Έτσι, επιλέξαμε σήμερα να εισβάλλουμε στο δημαρχείο της Αθήνας για να δηλώσουμε τόσο στο Γ. Καμίνη, όσο και σε όλους τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις καταστολής ενάντια στις καταλήψεις, ότι θα μας βρουν απέναντι τους και με τις μικρές μας δυνάμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας.
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφφειας
Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis