Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 01/08/2018

Η αναφορά ενός αστυνομικού για εντοπισμό σορών πριν από τη «σύσκεψη» στο κέντρο επιχειρήσεων έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσω της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

«Περί 21:15-21:30, κινούμενος μαζί με τον συνάδελφό μου και μία ακόμη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. επί της οδού Δημοκρατίας 107 στο Κόκκινο Λιμανάκι, είδαμε την πρώτη σορό ανθρώπου. Με κινητό τηλέφωνο καλέσαμε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια την υπηρεσία μας». Αυτή είναι η πρώτη επίσημη γραπτή αναφορά στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον εντοπισμό νεκρού στο Μάτι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ψηφιακό και αναλογικό σύστημα επικοινωνίας είχε πέσει και όλες οι επικοινωνίες των αστυνομικών γίνονταν με κινητά τηλέφωνα. Πριν από αυτή την επίσημη αναφορά οι κλήσεις των αστυνομικών προς την υπηρεσία τους, για να αναφέρουν τους εντοπισμούς σορών, ξεκινούσαν από τις 20:40…

[custom:google-ads]

Οι πρώτοι αστυνομικοί που βρέθηκαν μέσα στο Μάτι, και ενώ φωτιά είχε εξαφανίσει ανθρώπους και σπίτια, ήταν 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τέσσερις μοτοσικλέτες. Ο πρώτοι τέσσερις έμειναν σε απόσταση ασφαλείας και κάλυψης των τεσσάρων συναδέλφων τους που μπήκαν στην επικίνδυνη περιοχή με δική τους πρωτοβουλία, καθώς οι πύρινες εστίες δεν είχαν καταλαγιάσει. Πέρα από διασώσεις ηλικιωμένων ατόμων που αρνούνταν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, οι αστυνομικοί είχαν το δυσάρεστο έργο εντοπισμού θυμάτων, αναφέροντας το ακριβές σημείο, ειδοποιώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα στο Μάτι βρέθηκαν και ομάδες ΟΠΚΕ, οι αστυνομικοί των οποίων προέβαιναν σε παρόμοιες… τηλεφωνικές διαβιβάσεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρώτος νεκρός που εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ στο Μάτι εντοπίστηκε στις 21:44. Εως τις 23:40, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων μαζί με συναρμόδιους υπουργούς, με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη και τον υπαρχηγό Επιχειρήσεων Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο αριθμός των θυμάτων που είχαν εντοπιστεί είχε φθάσει τους 16…

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, enikos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis