Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:38 | 03/08/2015

Το να αποκαλείς έναν άνθρωπο «ζώο» μπορεί να θεωρείται υποτιμητικό, ωστόσο τα ζώα σκοτώνουν είτε για να τραφούν είτε για να προστατευτούν. Αντιθέτως, ο άνθρωπος σκοτώνει επειδή του προσφέρει ευχαρίστηση, γεγονός που κρύβει μία μορφή σαδισμού. Μία τέτοια περίπτωση είναι η Σαμπρίνα που… σουλατσάρει στην Αφρική και σκοτώνει ζώα υπό εξαφάνιση, δηλώνοντας περήφανη και κατηγορώντας όλους όσους αντιτίθενται στις πράξεις της.

Ο θάνατος του Σεσίλ, του λιονταριού από την Ζιμπάμπουε έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και προβληματισμό σε όλο τον πλανήτη. Οι λαθροκυνηγοί υπάρχουν παντού και στην Ελλάδα, μόνο που εδώ δεν έχουμε λιοντάρια για να κυνηγούν αλλά λύκους και αρκούδες που σκοτώνουν καθημερινά (ο λύκος είναι πλέον και αυτός είδος υπό εξαφάνιση).

Το συγκεκριμένο θέμα αγγίζει όλο τον κόσμο και αποτελεί τροφή για σκέψη και δράση, ωστόσο υπάρχει μία θλιβερή μειοψηφία που παραμένει ασυγκίνητη και όχι μόνο συνεχίζει να προκαλεί, αλλά κατηγορεί και όσους δεν επικρατούν το κυνήγι.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η Σαμπρίνα Κοργκατέλι.  Η κυνηγός με καταγωγή από το Αϊντάχο βρίσκεται στην Αφρική και έχει επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι άγριων ζώων το οποίο συνοδεύεται από προκλητικές δημοσιεύσεις φωτογραφιών στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Σε δημοσίευση που έκανε πριν από λίγες μέρες ποζάρει δίπλα από μια νεκρή καμηλοπάρδαλη και γράφει: «Σκότωσα μια γερασμένη καμηλοπάρδαλη. Το συναίσθημα ήταν απίστευτο και θα το θυμάμαι πάντα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη». Για την ιστορία οι καμηλοπαρδάλεις είναι και αυτές πλέον είδος υπό εξαφάνιση.

Από τις φωτογραφίες διαπιστώνεται πως η Κοργκατέλι ταξίδεψε για την Αφρική στις 22 Ιουλίου και από τότε έχει σκοτώσει εκτός από την καμηλοπάρδαλη, έναν τουλάχιστον βούβαλο, έναν κροκόδειλο, μια αντιλόπη και έναν φακόχοιρο.

Από τη στιγμή που χρήστες των social media την εντόπισαν την βομβαρδίζουν με απειλητικά μηνύματα και ύβρεις. Κάποιοι της αφήνουν και ηπιότερα σχόλια και την προτρέπουν να πάψει το κυνήγι, υπενθυμίζοντάς της τι έχει συμβεί με το λιοντάρι.

Σε μια από τις σπάνιες απαντήσεις της σε σχόλια η Κοργκατέλι αναφέρει πως δεν δίνει δεκάρα για όσα της λένε οι  haters και σημειώνει πως το σαφάρι της συνεχίζεται και θα έρθουν και άλλες φωτογραφίες. Παρέα της στο ταξίδι είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο σύντροφός της με τον οποίο έχει φωτογραφηθεί και στο παρελθόν δίπλα από κουφάρια ζώων που σκότωσαν.

http://www.koolnews.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis