Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:05 | 03/05/2015

«Ραβασάκια» με… οδηγίες κινήσεων για την ενίσχυση της κατάληψης, παρακολούθησης των αστυνομικών δυνάμεων, τροφοδοσίας υλικών-τροφίμων και επιθέσεων, εντόπισαν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την προσαγωγή ενός «αγγελιοφόρου», τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι σημειώσεις του 36χρονου «ταχυδρόμου»

Αυτή η αποκάλυψη ήρθε μετά την κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 36χρονου «ταχυδρόμου», οι χειρόγραφες σημειώσεις του οποίου ανέδειξαν, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., και το «κέντρο επιχειρήσεων και λήψης αποφάσεων» για την εξέλιξη της κατάληψης.

Καθοδήγηση από δύο χώρους των Εξαρχείων

Η «καθοδήγηση» προήλθε από τουλάχιστον δύο χώρους την περιοχής των Εξαρχείων, αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», με τέσσερα άτομα να εμφανίζονται ως εκείνοι που είχαν το γενικό πρόσταγμα των ενεργειών.

Τελευταία ήταν η επικίνδυνη και σφοδρή επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό την ενίσχυση  της κατάληψης, που εξελίχθηκε μία μέρα πριν από την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία, υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

 

 

 

 

Από το ίδιο αντιεξουσιαστικό κέντρο  εκπορεύονται και εκείνοι που βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο εστιατόριο «Γιάντες» της οδού Βαλτετσίου, προπηλακίζοντας τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του κα. Δανάη Στράτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Αναλώσιμους» αντιεξουσιαστές

Στο σπίτι του 36χρονου, στα νότια προάστια, εντοπίστηκαν βιβλία αναρχικού περιεχομένου αλλά εκείνα που κέντρισαν το αστυνομικό ενδιαφέρον ήταν χειρόγραφες σημειώσεις με εντολές που φαίνεται να είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας. «Μία κλούβα στου Ζωφράφου», «Δελτάδες τώρα στον περίβολο του πανεπιστημίου», ήταν ενδεικτικές επισημάνσεις που εμπεριέχονταν στις χειρόγραφες σημειώσεις, μαζί με πολλές ακόμη που αποκαλύπτουν πολλά στους αρμόδιους αξιωματικούς για την καθοδήγηση και τον τρόπο ενεργειών εκείνων που κατεύθυναν το μπαράζ καταλήψεων και επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο συγκεκριμένος άνδρες φέρεται από τους αστυνομικούς να είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ μένει σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., προστατευόμενο «στόχο».

Από τις σημειώσεις και το πλούσιο παρελθόν του 36χρονου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώνουν τη στρατολόγηση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ναρκωτικά, ευάλωτοι στην προσέγγιση και «αναλώσιμα υλικά» στις ενδεχόμενες συλλήψεις. Ενδεικτικό, όπως επισημαίνουν είναι ότι   κατά τη διάρκεια της κατάληψης ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν δύο Τυνήσιοι και ένας Μαροκινός, που είχαν στην κατοχή τους φιξάκια ηρωίνης.  Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του Πολωνού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στη χώρα του (Πολωνία). 

«Ψάχνουν νέο Γρηγορόπουλο»

Μετά την απειλητική προσέγγιση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, διαπιστώθηκε ότι η ομάδα «αγανακτισμένων» κουκουλοφόρων, προέρχεται όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερεύνησαν την υπόθεση από το ίδιο αντιεξουσιαστικό δίκτυο, που συμμετέχει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις καταλήψεις κτιρίων, όπως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, της Νομικής Σχολής ή της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης, υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχει «μια ομάδα αντιεξουσιαστών, που δεν εκφράζει όλο το χώρο των αντιεξουσιαστών», και η οποία «έχει πει ότι πρέπει να υπάρξει ‘αναρχική προβοκάτσια’ για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διατεταγμένη υπηρεσία, υπάρχει κέντρο» πρόσθεσε.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται πως από τη στιγμή που υπουργός Οικονομικών είχε την επιλογή να κινηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, κρίνοντας από το προφίλ των ατόμων που κινήθηκαν εναντίον του, έχει δίκιο πως η παρουσία αστυνομικών-συνοδών δίπλα του θα είχε προκαλέσει ανεξέλεγκτες και δύσκολες καταστάσεις.

«Υπάρχουν άτομα του συγκεκριμένου χώρου που προκαλούν επικίνδυνες καταστάσεις, επιδιώκοντας νεκρό από την πλευρά τους, σε μία προσπάθεια αποδόμησης του αριστερού προφίλ της κυβέρνησης και επιβεβαίωσης της ύπαρξής τους» υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η αντιεξουσιαστική… μαφία

Πολλά από τα μέλη αυτών των διαφορετικών «αντιεξουσιαστών» προέρχονται από τη… μίξη της ποινικής και αντιεξουσιαστικής... μαφίας των Εξαρχείων, όπως αυτή περιγράφεται στην πληροφοριακή έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας το 2012, και συμμετέχουν… μισθοφορικά σε πολυποίκιλες δραστηριότητες, από κατευθυνόμενα επεισόδια και καταστροφές, σε καταλήψεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα στοιχεία εκείνης της έκθεσης, εμπεριέχουν τα «ονοματεπώνυμα» των... ενοικιαζόμενων μπαχαλάκηδων, που εμφανίστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, καταστροφών και καταλήψεων.

Τα μέλη αυτών των «μικτών» ομάδων, επιχειρούν και πάλι τη δημιουργία μιας επικίνδυνης περιοχής (βλέπε Βαρουφάκη), με δυσκολία αστυνομικής πρόσβασης, και καθεστώς ανομίας που θα διευκόλυνε τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και άλλων παράνομων ενεργειών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επικίνδυνες επιθέσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον περιπολικών της αστυνομίας, τα οποία πέρασαν από την συγκεκριμένη περιοχή, όπως ισχυρίζονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια σχετικής «απραξίας», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρούν μια επαναδραστηριοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων με αντίστοιχες, ποινικού χαρακτήρα, επιθέσεις και έναν αντιεξουσιαστικό «μανδύα» γύρω από αυτές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ποιους αναφερόταν ο Πανούσης

Σε αυτούς αναφερόταν ο κ. Πανούσης τοποθετώντας τον όρο «μισθωμένοι μπαχαλάκηδες» στους «οργισμένους νέους», όπως χαρακτήρισε ο Γιάννης Βαρουφάκης τους… πιεστικούς συνομιλητές του. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι που ήθελαν να εκτονωθούν. Δεν είναι όμως έτσι, είναι πολύ μπερδεμένο. Να δείτε ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια, γι’ αυτό λέω πως είναι και πολιτικό και κοινωνικό το ζήτημα. Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες. Ξέρετε ότι μισθώνουν μπαχαλάκηδες; Πολλοί μπαχαλάκηδες είναι μισθωμένοι. Μπορεί κάποιος να μισθώσει μπαχαλάκηδες για να κάνει επεισόδια στα γήπεδα, να κάνει επεισόδια ανταγωνιστικά σε μια επιχείρηση. Η Αστυνομία ξέρει δέκα πράγματα, δεν είναι δηλαδή οργισμένοι νέοι, είναι περίεργο μείγμα εκεί μέσα».

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis