Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:24 | 06/08/2016

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αξιότιμε κ.Αν.Υπουργέ

Όπως καλά γνωρίζετε το Πυροσβεστικό Σώμα, έδωσε μια σκληρή πολυήμερη μάχη με την πύρινη λαίλαπα που κτύπησε την Εύβοια. Μάχη για την οποία αποδώσατε τα εύσημα, στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που υπό αντίξοες συνθήκες, εργασιακές καταστάσεις υπερεργασίας, μετακινήσεων από όλη τη χώρα και πολλές φορές ελλιπής μέριμνας, έπραξαν το καθήκον τους.
 
Η πολυετής πλέον εμπειρία των στελεχών του Π.Σ. στη διαχείρηση αντίστοιχων μεγάλων καταστροφών, έχει δείξει ότι σημαντικός παράγοντας αποτελεσματικότητας είναι η εναία και «μία» φωνή των εμπλεοκομένων πολιτικών και επιχειρησιακών φορέων.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε η υφιστάμενη νομοθεσία, καθορίζει τον τομέα ευθύνης και τις δράσεις ενός εκάστου.
 
Δυστυχώς ιστορικά, όποτε αυτό υπερσκελίστηκε, δημιουργήθηκαν διαχειριστικά κενά, τα οποία ενίοτε «μετεφορτώθησαν» στα επιχειρησιακά στελέχη του Π.Σ., πέρα από τις επιπτώσεις στην ίδια κάθε αυτή διαχείριση της κρίσης.
 
 
Κύριε Αν.Υπουργέ
 
Σε αυτή την πραγματικά μεγάλη καταστροφή, παρά την, αρκετών ΜΑΩ, απόσταση απόψεων που μας χωρίζει, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσεκτική πολιτική διαχείριση της από εσάς, τον σεβασμό της διακριτότητας πολιτικής και επιχειρησιακής διαχείρισης καθώς και την συνεχή διατύπωση ηθικής τουλάχιστο επιβράβευσης των σκληρά μαχομένων πυροσβεστικών δυνάμεων.
 
Δυστυχώς όμως παρατηρήθηκε, πρώιμα, την ώρα της πλήρης εξέλιξης αυτής της δύσκολης πυρκαγιάς, έτερες δηλώσεις από συναρμόδια πολιτική αρχή, για εκτίμηση ελέγχου της πυρκαγιάς, η οποία σαφώς και δεν απηχούσε στην πραγματικότητα. 
 
Πέρα όμως από αυτό, διατυπώθηκε και «συγκροτημένη» εκτίμηση περί των αιτιών της πυρκαγιάς, την ώρα της εξέλιξης του επίπονου και δύσκολου προανακριτικού έργου μιας τόσο δύσκολης πυρκαγιάς.
 
 
Κύριε Αν.Υπουργέ
 
 
Πιστεύουμε ότι κατανοείται πλήρως την διατύπωση της συγκεκριμένης μας παρέμβασης, η οποία για να μην μας ξανακατηγορήσετε για «ανειλικρίνεια» και« εντυπωσιοθηρισμό», η πηγή της πληροφόρησής μας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.amna.gr/article/120918/B.Apostolou-sto-APE-MPE-:Exantlisame-kathe-dunatotita-sti-machi-tis-purosbesis- και τη διατυπώνουμε σήμερα, μετά από μέρες και μετά την οριοθέτηση αυτής της μεγάλης καταστροφής.
 
 
Κύριε Αν.Υπουργέ
 
 
Τα προβλήματα του μηχανισμού πυρόσβεσης-πολιτικής προστασίας, όπως και εσείς το έχετε δημόσια δηλώσει, είναι πολλά και μεγάλα. 
 
Παρόλα αυτά με τον επαγγελματισμό και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εθελοντές-ενεργούς πολίτες, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και των υπόλοιπων επιχειρησιακών φορέων ασφάλειας και άμυνας κάνουν το καλύτερο για να θέτουν τιυς πύρινες φλόγες έγκαιρα υπό έλεγχο.
 
Παρακαλούμε διασφαλίστε το ενιαίο της διαχείρισης και της επικοινωνίας, την ώρα των επιχειρήσεων.
 
Τέλος το Δ.Σ. της Ένωσής μας ενόψη των τελευταίων σοβαρών εργασιακών εξελίξεων στο χώρο, παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησης μαζί σας.
 
 
eapsgr.blogspot.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis