Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 01/10/2020

Η σύλληψη του 42χρονου, παλιού συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Μυλωνά, δεν έφερε το τέλος των ερευνών για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της νεοτρομοκρατίας.

[custom:google-ads]

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα σε αποθήκη στο Κουκάκι, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον παρακολουθούσαν εδώ και πολύ καιρό και περίμεναν ένα «λάθος» για να πραγματοποιήσουν οργανωμένη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Τα «υδραυλικά» της αποθήκης που είχε νοικιάσει έσπασαν, ο 42χρονος εμφανίστηκε στην αποθήκη του Κουκακίου και έτσι συνελήφθη. Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο «λάθος» του συλληφθέντα. Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έβαλαν στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά πειστήρια που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα όπου ζούσε ο 42χρονος. Εκεί σε έναν σκληρό δίσκο εντοπίστηκε, ύστερα από εξειδικευμένη έρευνα, προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε σκληρό δίσκο υπήρχε έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Ψάχνουν γιάφκα

Οι έρευνες, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Και αυτό διότι η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ότι για να εξαρθρωθεί μία τρομοκρατική οργάνωση, πρέπει πρώτα να βρεθεί ο οπλισμός της. Τα όπλα-«σφραγίδες» της «ΟΛΑ» είναι δύο Καλάσνικοφ, ενώ στην επίθεση με στόχο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το 2013 είχε χρησιμοποιηθεί και ένα τρίτο όπλο (magnum 38 special).

Τα Καλάσνικοφ «μίλησαν» στα χτυπήματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό και στα παλιά γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού. Η «ΟΛΑ» από ένα σημείο και μετά άφησε τα Καλάσνικοφ (τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποιούνταν μόνο για κάλυψη σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου) και πέρασε στις βόμβες.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν εφεξής τη γιάφκα όπου βρίσκονται τα συγκεκριμένα όπλα. Σύμφωνα με σοβαρές εκτιμήσεις, στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»  συμμετείχαν τουλάχιστον τρία άτομα που παραμένουν ασύλληπτα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία γυναίκα που φέρεται να είχε επιχειρησιακό ρόλο σε κάποιες από τις επιθέσεις (πρεσβεία Ισραήλ, γραφεία Νέας Δημοκρατίας).

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis