Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:01 | 04/03/2015

Η «Ρωξάνη», ο «Θωμάς» και τουλάχιστον 7-8 ακόμη άτοματου ποινικού και αντιεξουσιαστικού χώρου αποτελούν τις επόμενες προτεραιότητες των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου με την παράλληλη αποκωδικοποίηση του υλικού που έχουν ήδη από τον φορητό υπολογιστή που είχε εντοπιστεί στη γιάφκα της Αναβύσσου, και τους «νεώτερους» του «Ιάσωνα» και της Αγγελικής Σπυροπούλου. Στο μεταξύ ηταυτότητα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας Τσάκαλου στη Σαλαμίνα, την οποία χρησιμοποιούσε η Αγγελική, έχει στοιχεία ανύπαρκτου προσώπου, ενώ και η φωτογραφία που είναι επικολλημένη φαίνεται να είναι της 22χρονης, παλαιότερη, που έχει υποστεί αλλοίωση και επεξεργασία… photo shop.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι η κατασκευή της είναι πρόσφατη και ερευνούν αν έχει χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση κάποιου χώρου ή αν υπήρχε πρόθεση να χρησιμοποιηθεί γι αυτό.

Δύο λάθη έσπασαν τον «κωδικό» 

Από δύο τουλάχιστον «λάθη» της κωδικοποίησης των περίπου 1.000 σελίδων ηλεκτρονικής συνομιλίας, οι αστυνομικοί βρήκαν τα «κενά» και κατάφεραν να τον σπάσουν. Ουσιαστικά έχουν εντοπίσει τέσσερις διαφορετικούς κώδικες επικοινωνίας με αναβαθμισμένη δυσκολία αποκρυπτογράφησης από τον έναν στον άλλο. Όλες οι κωδικές «γλώσσες» είχαν να κάνουν με την επικοινωνία των έγκλειστων με τους εξωτερικούς συνεργάτες. Ο ένας ήταν για την επικοινωνία τους με όλους τους «συνεργάτες», ο δεύτερος με τον «Νίκο», δηλαδή τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο τρίτος με την Αγγελική και ο τέταρτος και πιο δύσκολος με τον «Ιάσωνα».

Στην αντίδραση των έγκλειστωνΠυρήνων και τις δημόσιες ανακοινώσεις του Χρήστου Τσάκαλου για απεργία πείνας μέχρι θανάτου, και ότι δεν «θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν ευθείες και εμφατικές απειλές εναντίον στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Αναφορικά με τα ευρήματα, οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Είναι τέτοιος ο όγκος του, που από την εξερεύνησή τους θα έχουμε ‘δουλειά’ για τα επόμενα πέντε χρόνια». 

Οι «μαρκαδόροι»-πυροκροτητές 

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία ακόμη ηλεκτρονική επιστολή, με την οποία το ηγετικό μέλος των Πυρήνων, ζητούσε από την Αγγελική, να φέρει κάποια υλικά προκειμένου να κατασκευάσουν στις φυλακές αυτοσχέδιες χειροβομβίδες, καπνογόνα ακόμη και βόμβα στην περίπτωση που δεν έπεφτε ολοκληρωτικά το τείχος της φυλακής, προκειμένου να προβούν και εκείνοι σε δυναμικό αντιπερισπασμό εσωτερικά των φυλακών. Στην επιστολή, της ζητούσαν να φέρει μέσω τρίτου κάποια εκρηκτικά, 10 πυροκροτητές και φυτίλια. Τα εκρηκτικά να τα έβαζε μέσα σε «ψωμί», ενώ τους πυροκροτητές και τα φυτίλια μέσα σε «μαρκαδόρους».

Μήνυμα έγκλειστων προς «Νίκο» και «Ιάσωνα» 

Σε μία άλλη ηλεκτρονική σημείωση διαπιστώνουν ότι οι έγκλειστοι είχαν προμηθευτεί κάποια «υλικά» τα οποία ήθελαν να στείλουν στον Χριστόδουλο Ξηρό και τον «Ιάσονα», μέσω της Αγγελικής και ενός ακόμη ατόμου. Το μήνυμα έχει ως εξής: «Αγοράσαμε 15-20489/1/8 (κιλά), 51/2/5 (αμμωνία) και αρκετό 258/2/6 (δυναμίτη) και ευτυχώς βρήκαμε αρκετούς 30/40827/118/1/8 (πυροκροτητές), 375/2/4 (ηλεκτρονικούς), 99/2/8 (απλούς), μαζί θα είναι και ένας άλλος που θα έχει και ένα 776/2/15 (πιστόλι) και θα είναι ο ίδιος φίλος που είχε πάει στην 360/1/10 (ΔΟΥ Κορυδαλλού).

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis