Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 01/09/2017

Την δική τους απάντηση έδωσαν οι πυροσβέστες μέσω του προέδρου τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος χθες έκανε λόγο για ύπαρξη στρεβλοτήτων και φαινομένων κομματισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός, δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά ούτε και γινόταν σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών.

[custom:google-ads]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε: «Τον κ. Τόσκα τον αγαπάμε, είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος ο οποίος νομίζω καμιά φορά παρασύρεται από το θυμικό του, όπως μας έχει πει και ο ίδιος. Προφανώς και με τη δήλωση του που είδα και χθες το βράδυ δεν είχε λόγους να μας θίξει. Πιστεύω ότι κατάλαβε ότι κάτι δεν είπε καλά».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κ. Τόσκας δύο χρόνια στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πλέον, έχει δει εάν είμαστε εκπαιδευμένοι ή όχι, εάν έχουμε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς ή όχι και το σημαντικό εάν είμαστε αποτελεσματικοί ή όχι παρά τα προβλήματα που δεν έλυσε ο ίδιος.

Οι άνθρωποι που είναι αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι κατάταξης από το 1982-83, από το 1983 και μετά όλοι οι συνάδελφοι μπήκαν με το θεσμικό πλαίσιο που ψήφιζαν οι εκλεγμένες νόμιμες κυβερνήσεις της ελληνικής Δημοκρατίας.

Από το 1996 και μετά τα στελέχη που λέει ο κ. Τόσκας μπαίνουν μέσω των Πανελληνίων και από το 2014 το σύνολο πλέον του προσωπικού μπαίνει μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων».

«Εάν ο κ. Τόσκας τα είχε διαπιστώσει αυτά θα έπρεπε να έχει κάνει τομές, να τα έχει αλλάξει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis