Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:46 | 29/10/2017
Απάντηση δίνει η ηγεσία της αστυνομίας μέσω του εκπροσώπου τύπου της, Αντρέα Αγγελίδη, σε σχέση με το δημοσίευμα του REPORTER ότι αστυνομικοί είναι έξω φρενών καθώς από τον Μάιο δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τις οποίες εργάστηκαν για τις ανάγκες του σώματος.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης μέσω ανακοίνωσης του αναφέρει ότι «η ευημερία των μελών της Αστυνομίας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Ηγεσίας της Αστυνομίας, η οποία έχει προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις, καινοτομίες και αλλαγές, με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους».
 
Σε ότι αφορά το ζήτημα της μη πληρωμής μελών για τις υπερωρίες τις οποίες εργάστηκαν, ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι:
 
«1) Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, από το 2016 τα μέλη της Αστυνομίας πληρώνονται στο 100% όταν εργάζονται σε υπερωριακά καθήκοντα, ενώ στο παρελθόν για αντίστοιχα υπερωριακά καθήκοντα πληρώνονταν στο 50% ή και 75% της υπερωριακής εργασίας τους.
 
2) Τη φετινή χρονιά υπήρξε αύξηση στην εκτέλεση υπερωριακών καθηκόντων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων/ καθηκόντων.
 
3) Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την Ηγεσία της Αστυνομίας, είναι όπως τα υπερωριακά καθήκοντα των μελών της Αστυνομίας πληρώνονται στα καθορισμένα χρονικά πλαίσια.
 
4) Είχε διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπερωριακών καθηκόντων υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή των σχετικών εντύπων υπερωριακής απασχόλησης προς το Αρχηγείο Αστυνομίας, ώστε να διευθετηθεί η πληρωμή των μελών της Αστυνομίας.
 
5) Με εγκύκλιο από το Αρχηγείο Αστυνομίας προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις – Τμήματα – Μονάδες, δόθηκαν οδηγίες όπως σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια να υποβληθούν τα έντυπα υπερωριακής απασχόλησης για τα καθήκοντα όπου υπήρχε καθυστέρηση πληρωμής, έτσι ώστε άμεσα να διευθετηθεί η πληρωμή τους.
 
Οι σχετικές οδηγίες παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Αστυνομίας, ώστε να πληρωθούν τα μέλη της Αστυνομίας για την υπερωριακή τους απασχόληση στα καθήκοντα αυτά».
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis