Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 04/07/2021

Πολλές φορές όταν ένα βίντεο ανεβαίνει στο διαδίκτυο και ακούγεται στο background ένα hit τραγούδι, το βίντεο κατεβαίνει για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε αυτό βασίστηκε ένας Αμερικανός αστυνομικός σε μια προσπάθεια να εμποδίσει ακτιβιστές που τον βιντεοσκοπούσαν να ανεβάσουν το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube.

Το βίντεο κατέγραψαν μέλη της Anti Police-Terror Project, μιας συμμαχίας που επιδιώκει να “εξαλείψει την αστυνομική τρομοκρατία στις κοινότητες”. Κάποια μέλη της είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, με αφορμή ακροαματική διαδικασία για αστυνομικό που κατηγορείται για τον θάνατο ενός μαύρου άνδρα. Ο αστυνομικός τους είπε να μετακινηθούν από τη θέση τους και υπήρχε μία λεκτική διένεξη μεταξύ τους. Τότε, ο αστυνομικός για να αποτρέψει τους ακτιβιστές να ανεβάσουν το βίντεο στο YouTube έβαλε στο κινητό του να παίζει το τραγούδι της Taylor Swift, “Blank Space”.

Τελικά, οι προσπάθειες του αστυνομικού αποδείχθηκαν μάταιες, αφού το βίντεο από το περιστατικό που συνέβη στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όχι μόνο ανέβηκε στο YouTube, αλλά έγινε γρήγορα viral. Από την 1η Ιουλίου που δημοσιεύθηκε, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 390.000 views.

Στο βίντεο, ακούγονται οι ακτιβιστές να ρωτούν τον αστυνομικό που είχε την έμπνευση με το τραγούδι της γνωστής τραγουδίστριας και αν αυτή η κίνηση προβλέπεται από τους κανονισμούς. Ο αστυνομικός απάντησε, αρχικά, “Απλά ακούω μουσική”, απάντησε αρχικά, αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά αν προβλέπεται από τη διαδικασία, είπε “Δεν περιγράφεται συγκεκριμένα”.

Λίγο αργότερα, ο αστυνομικός επιβεβαίωσε στους ακτιβιστές ότι έβαλε το τραγούδι προκειμένου να μην μπορούν να ανεβάσουν το βίντεο στο YouTube.

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής ανέφερε στο BBC ότι το θέμα παραπέμφθηκε στο γραφείο εσωτερικών υποθέσεων. Όπως σημείωσαν από το γραφείο του σερίφη:

Το Vice έχει αναφέρει στο παρελθόν περιπτώσεις άλλων αστυνομικών στην Καλιφόρνια που άρχισαν να παίζουν τραγούδια των Beatles ενώ τους βιντεοσκοπούσαν. Κάτι που σύμφωνα με τους ακτιβιστές γίνεται προκειμένου να αφαιρούνται από την πλατφόρμα τα βίντεο λόγω των δικαιωμάτων.

Η APTP στο YouTube επεσήμανε:

“Είχαμε ακούσει για αυτό το φαινόμενο, αλλά τώρα το έχουμε σε βίντεο.”

Επίσης, η οργάνωση κάλεσε όσους το βλέπουν να κάνουν δωρεά για τη στήριξη των τριών παιδιών του Στίβεν Τέιλορ, του 33χρονου που δολοφονήθηκε και ήταν ο λόγος που βρέθηκαν αρχικά έξω από το δικαστήριο.

www.neolaia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis