Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 11/04/2019

«Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 διατηρούσα επαφή με τον Λεκοτσάι προσπαθώντας να συγκεντρώσω στοιχεία για το ποιος είναι αυτός που οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας μου. Από τον Οκτώβριο του 2016, όταν οι Ολτι και Μπάκο κατέθεσαν ότι αυτοί είναι οι δράστες μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, παραμονές της κατ’ έφεσιν δίκης του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα δολοφονίας μου, ήμουν υποχρεωμένος να διατηρώ επαφή με τον Λεκοτσάι, τον μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η απόδειξη της αλήθειας».

[custom:google-ads]

Πρόκειται για απόσπασμα της πολύωρης απολογίας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της «μαφίας» του Κορυδαλλού δικηγόρου Γ.Α., 65 ετών, το οποίο συμπυκνώνει το σύνολο σχεδόν των υπερασπιστικών του ισχυρισμών. Την απολογία ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή, που δόθηκε την 29η Μαρτίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Σε αυτή, ο γνωστός δικηγόρος επιχείρησε να αιτιολογήσει τις τηλεφωνικές επαφές και τα επισκεπτήρια στον έγκλειστο Αλβανό βαρυποινίτη και φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» Κλοντιάν Λεκοτσάι. Επανέλαβε ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του βρίσκεται ο φυλακισμένος για την υπόθεση Energa επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ενώ επιχειρώντας να προσδώσει αξιοπιστία στα λεγόμενά του επικαλέστηκε συναντήσεις και συνομιλίες του με κορυφαίο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και έμπειρο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην απολογία του ο προφυλακισμένος δικηγόρος αναφέρθηκε εκτενώς στη σύγκρουσή του με τον Αριστείδη Φλώρο, λόγω της υπόθεσης Energa, την ένοπλη ενέδρα εναντίον του τον Νοέμβριο του 2014, ενώ υποστήριξε ότι η πρώτη επικοινωνία του με τον Κλοντιάν Λεκοτσάι έγινε τον Ιανουάριο του 2015: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από κρατούμενο των φυλακών Κέρκυρας, ο οποίος μου πρότεινε να μου αποκαλύψει το όνομα και τις πληροφορίες για τον δράστη της εναντίον μου επίθεσης, με αντάλλαγμα τη μετακίνησή του στις φυλακές Κρήτης».

Στη συνέχεια της απολογίας, ο ανακριτής ζήτησε από τον κατηγορούμενο εξηγήσεις για μία προς μία τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Αλβανό βαρυποινίτη. Οι επικοινωνίες καταγράφηκαν από την Αντιτρομοκρατική, στη διάρκεια μυστικής έρευνας, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019.

Ενδεικτικά, ο ανακριτής ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Στις 25 Ιανουαρίου 2019 ο Λεκοτσάι σου αναφέρει “εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου, στο χρωστάω”. Ποιο το νόημα των φράσεων;». Τι απάντησε ο προφυλακισμένος δικηγόρος; «Δεν μπορώ να το εξηγήσω, ο άνθρωπος είναι σε παραλήρημα από τα ναρκωτικά». Επιπλέον, κάνει προσπάθεια να δικαιολογήσει μικροποσά που έδωσε σε άτομα του Λεκοτσάι κατόπιν αιτήματος-εντολής του έγκλειστου κακοποιού. «Του έδωσα 60 και 70 ευρώ για τσιγάρα, γιατί μου το ζήτησε και του τα έδωσα. Πράγμα όχι σπάνιο, θα διαβάσετε κι αλλού ότι μου ζητούσε» κατέθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ειδικού εφέτη-ανακριτή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis