Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 16/05/2016

Ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος αναβλήθηκε για αργότερα πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, καθώς το Μαξίμου άλλαξε τις προθέσεις και τα σχέδια του την τελευταία στιγμή παρά τις αρχικές διαρροές που διαβεβαίωναν ότι μετά την αξιολόγηση θα αλλάξει και το κυβερνητικό σχήμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει και τώρα ανασχηματισμό εάν γνώριζε ότι στελέχη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα συμμετείχαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αναβολή του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, επέρριπταν την ευθύνη της καθυστέρησης στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, στο κόμμα και στην ανάγκη να γίνει πρώτα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο οι πραγματικοί λόγοι για την καθυστέρηση του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα στις αλλαγές της κυβέρνησης οφείλονται στην απουσία προσώπων που θα συμβόλιζαν την διεύρυνση της κυβέρνησης προς το κέντρο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κάνει και τώρα ανασχηματισμό εάν γνώριζε ότι στελέχη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα συμμετείχαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Όμως τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Φ. Κουβέλη δεν αντιπροσωπεύουν την διεύρυνση που θέλει να πραγματοποιήσει ο Τσίπρας προς την Κεντροαριστερά», αναφέρει στο TheTOC.gr έμπειρο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσιότητα διέρρευσαν αρκετά ονόματα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς τα οποία εμφανίστηκαν πρόθυμα να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μεταξύ αυτών ακούστηκαν τα ονόματα των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου Χ. Καστανίδης και Δ. Ρέππας, ακόμη και το όνομα της Μ. Αποστολάκη γράφτηκε ότι θα μπορούσε να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Στην πραγματικότητα όμως ούτε οι κ.κ. Καστανίδης και Ρέππας αλλά ούτε και η Μ. Αποστολάκη σε αυτήν τη φάση συζητούσαν την είσοδό τους στο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρώην υπουργός Χ. Καστανίδης έχει εκφράσει στο παρελθόν τις αντιθέσεις του με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Δ. Ρέππας αν και φέρεται να υποστηρίζει την άποψη ότι η κεντροαριστερά θα πρέπει να αναζητήσει όρους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έκανε καμία κίνηση εάν πρώτα δεν είχε συμφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα, μία ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πολιτικών χώρων και κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Ακόμα και το όνομα του Ν. Χριστοδουλάκη που ακούγεται εδώ και καιρό για το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Παρά την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Χρ. Σπίρτζης και Παν. Κουρουμπλής οι οποίοι προσεγγίζουν με επιτυχία για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ μεσαία και μικρά στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει σημαντικό έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πως θα μπορούσε να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου ένας πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου τον οποίον έχουν βρίσει με τον χειρότερο τρόπο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση» αναφέρει στέλεχος της Κεντροαριστεράς που βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι οι συνεργασίες θέλουν χρόνο για να ωριμάσουν.

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis