Η Αστυνομία ... εκσυγχρονίζεται

Η Αστυνομία ... εκσυγχρονίζεται

Ο κ. Τόσκας προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία αλλοδαπών, που θα τους εντάξει στο δυναμικό της για να προαγάγει το έργο της

 

του Δημήτρη Καρατζάνη 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αν καθιερωνόταν στη χώρα βραβείο  απόδοσης των υπουργών, ένας από τους πολύ σοβαρούς διεκδικητές της διάκρισης θα ήταν ασφαλώς ο υπουργός προστασίας του πολίτη, ο κ. Τόσκας.

Δεν είναι μόνο ότι χάρη στις... άοκνες προσπάθειες του εχει καταστήσει την πρωτεύουσα της χώρας, μια από τις πιο... ασφαλείς πόλεις της Ευρώπης, όπως  μας  διαβεβαιώνει, ούτε γιατί περιφρουρεί το δημόσιο χρήμα σαν... Γερμανικός ποιμενικός

 Και το τελευταίο αυτό το γράφομε , γιατί , την περασμένη εβδομάδα  που πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας  στο Λονδίνο - συνάντησε τη βρετανίδα υπουργό εσωτερικών κα Αμπερ Ραντ - πήρε την ίδια μέρα το αεροπλάνο    και επέστρεψε  στην Αθήνα .Μόνο και μόνο, όπως εξήγησε, για να μην επιβαρύνει  το ελληνικό δημόσιο  με έξοδα  διανυκτέρευσης  στην αγγλική πρωτεύουσα (Το άκουσε ,άραγε, ο κ. Καμμένος;).

Σπουδαιότερο   όμως κι από τις παραπάνω αρετές του κ. υπουργού, είναι το άλλο του προσόν.

Η θαυμαστή του ικανότητα  να... κατεβάζει ιδέες. Ιδέες,φρέσκες, καινοτόμες, που ακούγοντας τις κανείς,  μένει ... άναυδος.
Ποιός δε θυμάται, για παράδειγμα,  την  ιδέα,  να απευθύνει μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, πρόσκληση για διάλογο στις ...  συλλογικότητες των Εξαρχείων.Αυτούς τους ''ενθουσιώδεις''νεαρούς, που,  κάθε τόσο,  μετατρέπουν  την Αθήνα σε  ...πολεμικό μέτωπο. 

Βέβαια ο διάλογος μαζί τους  δεν έγινε ποτέ, γιατί, βλέπεις, τέτοιες πρακτικές δεν περιλαμβάνονται στα ...καταστατικά  των εν λόγω συλλογικοτήτων. Αλλά ας κάνομε λίγη υπομονή,''Αγάλι- αγάλι , γίνεται η αγουρίδα μέλι'', άλλωστε...   

Τώρα, αν στο μεταξύ  καίγεται και κάνα λεωφορείο, τραυματίζονται κάποιοι αστυνομικοί ή πέφτει και κάνα χέρι ξύλο  σε κάποιους,...άτυχους που βρίσκονται σε... λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, έ, τι να κάνει κι ο κ. υπουργός. Μήπως δε  συνέβαιναν αυτά και με τους.... προκατόχους του, όπως επαναλαμβάνει σε κάθε περιστατικό ;
Με την ευκαιρία  πάντως του ταξιδιού του στο Λονδίνο, ο κ. Τόσκας, εμπνεόμενος προφανώς από τις επαφές του εκεί, ''κατέβασε'' μια καινούργια ιδέα, που έσπευσε άμεσα να την  ανακοινώσει  ο ίδιος.

Σύμφωνα με αυτήν, προτίθεται να  προχωρήσει  σε προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία αλλοδαπών, που θα τους  εντάξει στο δυναμικό της για να προαγάγει το έργο της. .
Όχι βέβαια Αγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους και λοιπούς πολιτες της ΕΕ ,αλλά Αλβανούς, Βούλγαρους ,Αυγανούς Πακιστανούς κλπ.

Γιατί, όπως επισήμανε, ''είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας, να προσπαθεί να την προσεγγίσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια''. Πρέπει να εκσυγχρονιζόμαστε, τόνισε,  και να ακολουθήσομε στο θέμα αυτό  το παράδειγμα της Σκοτλαντ Γιαρντ.,που περιλαμβάνει στις τάξεις της και αλλοδαπούς αστυνομικούς.

Ασφαλώς και πρέπει, από κάπου να ξεκινήσομε, προκειμένου ν ακολουθήσομε το παράδειγμα της Σκοτλαντ Γιαρντ ,μιας από τις καλύτερες αστυνομίες του κόσμου ,πρέπει να πούμε.   Μήπως όμως είναι πρόωρο και παρακινδυνευμένο, να κάνομε την αρχή, ξεκινώντας από  την ένταξη  αλλοδαπών  αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ; Δεν υπάρχουν άλλοι τομείς πολύ πιο σπουδαίοι,   για να τους αντιγράψομε; 

Μήπως -λέμε- προηγούνται  θέματα της  καθημερινότητας, που γίνονται όλο και πιο ''βαριά'' για τους πολίτες ; Θέματα  που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια και την προστασία των ίδιων  και της περιουσίας τους;  

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (11/2) παρακολουθώντας τις βραδυνές  ειδήσεις, είδαμε  έναν άνθρωπο του θεάτρου, το σκηνοθέτη -ηθοποιό Δημήτρη Καρατζιά, που αυτή την εποχή  ανεβάζει στο θέατρο του  -πολυχώρος Vault- την παράσταση ''φυλακισμένες'',  να εκφράζει  τη  βαθιά  ανησυχία  και τον  προβληματισμό  του , γιατί  το θέατρο του έπεσε θύμα  διάρρηξης . Πρόκειται για  την 11η διάρρηξη  θεάτρου στην Αθήνα μέσα σε  ένα μόλις  μήνα, τόνισε, και, σε κάποια απ  αυτά, τους συμβαίνει για δεύτερη φορά!
Εντεκα διαρρήξεις στα  θέατρα, κ. Τόσκα  ! Μήπως πρέπει στο εξής ν ανησυχούμε και για τα μουσεία;.

Πηγή: cretalive.gr