Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 11/02/2017

Μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να συνάψουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, προκειμένου να μπορούν να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την ενημέρωση των μαθητών για θέματα ξενοφοβίας, ναρκωτικών, ρατσισμού και τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνεργάζονται με σκοπό να δημιουργηθεί το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του εγχειρήματος. Το δεύτερο βήμα είναι να συγκροτηθεί για πρώτη φορά ένα μητρώο αξιωματικών, οι οποίοι θα είναι κατάλληλα καταρτισμένοι για να μπορούν να μεταδώσουν σε μαθητές γνώσεις γύρω από θέματα που άπτονται –μεταξύ άλλων- της ΕΛ.ΑΣ.

«Μέχρι σήμερα οι διάφορες διαλέξεις που πραγματοποιούνταν στα σχολεία γίνονταν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που επιλέγονταν πρόχειρα. Εφεξής θα υπάρχει ένα μητρώο ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών, δηλαδή μία δεξαμενή αστυνομικών, που θα αναλάβει το ρόλο αυτό. Θα υπάρχει επίσης εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα εντρυφήσουν οι εκπαιδευτές (δάσκαλοι και αξιωματικοί). Στο ίδιο πλαίσιο θα τρέξουν και κάποια μεταπτυχιακά προγράμματα για αξιωματικούς, προκειμένου να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους», εξηγεί αρμόδια πηγή.

Οι  διαλέξεις θα λαμβάνουν χώρα σε ιδιωτικά και δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία, σε μία περίοδο που υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης των μαθητών, ιδιαίτερα σε θέματα ξενοφοβίας και ρατσισμού λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία όλης της χώρας. Η τελευταία ημερίδα για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και τους κινδύνους στο διαδίκτυο έγινε την περασμένη Τρίτη στο Γενικό Εκπαιδευτικό Λύκειο Πάτμου. Ομιλητές ήταν ειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ανέλυσαν τις διαδικτυακές απειλές, τα μέτρα προστασίας για τους χρήστες και τα ηλεκτρονικά αδικήματα που διαπράττονται. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις προς τους αστυνομικούς, ενώ παρόντες ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου. Οι ημερίδες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παρέχουν τη δυνατότητα παροχής γνώσεων ακόμα και σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis