Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 03/11/2016

Με μια ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook η Κυπριακή Αστυνομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήει το κοινό στο πλαίσιο του κινήματος Movember για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων.
«Κάθε Νοέμβριο, πολλοί άντρες αφήνουν μουστάκι για έναν μήνα. Στόχος; Η ευαισθητοποίηση στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, με κυριότερη αυτή του καρκίνου του προστάτη.

Το λεγόμενο κίνημα Movember, λογοπαίγνιο από τον συνδυασμό των λέξεων «Mo», δηλαδή moustache και November, ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου, οι άνδρες που αφήνουν το μουστάκι τους να μεγαλώσει, αποτελούν ζωντανή διαφήμιση για την εκστρατεία και μαζεύουν χρήματα για τον σκοπό αυτό, δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com όπου ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια τους δίνοντας χρήματα στο προφίλ τους».

Πηγή:  politis.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis