Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:01 | 28/12/2018
Το έχουμε δει στις ταινίες του Batman εδώ και χρόνια, αλλά οι "σφαίρες GPS" δεν αποτελούν πια επιστημονική φαντασία.
 
[custom:google-ads]
 
Το fuzz έχει αναπτύξει έναν τρόπο να εκτοξεύει τους αναμεταδότες GPS έξω από τα αυτοκίνητα της ομάδας τους και να τους "κολλάει" στα οχήματα που κυνηγούν. 
 
Όπως αναφέρθηκε από τον υπεύθυνο της Des Moines, η αστυνομία της Αϊόβα είναι τώρα εξοπλισμένη με ένα νέο σύστημα που ονομάζεται StarChase - το οποίο ουσιαστικά ανέρχεται σε ένα υψηλής τεχνολογίας σύστημα που ταιριάζει στο όχημα, -κατά κάποιον τρόπο ασφαλίζει πάνω του.
 
 
Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα στόχευσης στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί είναι σε θέση να κάνουν μικροσκοπικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της συσκευής και με το πάτημα ενός κουμπιού να πυροδοτούν ένα βλήμα με πεπιεσμένο αέρα.
 
 
Η τεχνολογία αναπτύσσεται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί από πολλές περιοχές λόγω του σχετικά υψηλού κόστους της. Επί του παρόντος, ένα σύστημα εκτόξευσης κοστίζει λίγο περισσότερο από $ 5K, και κάθε γύρος GPS tracker είναι $ 500.
 

[custom:google-ads]
 
Ο στόλος της πολιτειακής αστυνομίας της Αϊόβα διαθέτει μόνο ένα όχημα εξοπλισμένο με StarChase σε αυτό το σημείο, αλλά σχεδιάζει να εγκαταστήσει το σύστημα σε πέντε ακόμα αυτοκίνητα πολύ σύντομα.
 
Η ιδέα είναι ότι αυτή η τεχνολογία θα μειώσει την ανάγκη οι αστυνομικοί να συμμετέχουν σε επικίνδυνες κυνηγητικές κινήσεις υψηλής ταχύτητας, επιτρέποντάς τους, εντούτοις, να μειώνουν ταχύτητα και να παρακολουθήσουν τους υπόπτους εξ αποστάσεως.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis