Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:14 | 25/05/2016

Την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ανακοίνωσε την πρόσληψη μεταναστών στην αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου, ακόμα και αν αυτοί δεν διαθέτουν γερμανικό διαβατήριο. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Joachim Herrmann δήλωσε ότι η πρόσληψη μεταναστών στο δυναμικό της βαυαρικής αστυνομίας θα επιδράσει θετικά στην μείωση διενέξεων και συγκρούσεων μεταξύ των μεταναστών, καθώς μιλούν την ίδια γλώσσα με αυτούς και μπορούν να καταλάβουν πώς σκέφτονται.

Τα τοπικά μέσα στην Βαυαρία αναφέρουν ότι εδώ και 23 χρόνια το γερμανικό κρατίδιο, ένα από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα κρατίδια της Γερμανίας, απασχολεί στην αστυνομία μετανάστες καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι αστυνομικοί με ξένες ρίζες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην επίλυση εγκλημάτων στα οποία εμπλέκονται μετανάστες. Συνολικά μέχρι σήμερα στην αστυνομία της Βαυαρίας απασχολούνται 57 Τούρκοι, 17 Ιταλοί και 16 Κροάτες, οι οποίοι δεν έχουν γερμανικό διαβατήριο .



Ο Herrmann, δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Είμαι αισιόδοξος ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να λύνουμε εγκλήματα και να μειώνουμε συγκρούσεις». Η ανακοίνωση για την πρόσληψη μεταναστών στις τάξεις της βαυαρικής αστυνομίας ήταν μια ιδέα που σύμφωνα με τον υπουργό είχε προγραμματιστεί από καιρό, αλλά κρίθηκε αναγκαία μετά από μια σειρά πρόσφατων δολοφονιών μεταναστών στην Βαυαρία από ομάδες νεοναζί.

Το κρατίδιο της Βαυαρίας δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο διάστημα καθώς αυτοί φτάνουν από την νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα, από την Αυστρία, ενώ σε ολόκληρη την Γερμανία μόνο μέσα στο 2015 εισήλθαν 1.1 εκατομμύρια πρόσφυγες.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis