Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 09/04/2017

Η πλήρης αξιοποίηση του τομέα της εκπαίδευσης και έρευνας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτεραιότητες της Αστυνομίας Κύπρου και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο των σχεδιασμών και στρατηγικών της, για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωσή της, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας απηύθυνε χαιρετισμό στο πλαίσιο τελετής για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης, μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Πολύτιμη συνεργασία
Χαρακτηρίζοντας το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως πολύτιμο συνεργάτη και αρωγό στο έργο της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η υπογραφή του μνημονίου συμβάλλει στην περαιτέρω επιστημονική συνεργασία των δύο οργανισμών, σε θέματα εξειδικευμένων προγραμμάτων και στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων.

Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε τη βούληση της Αστυνομίας Κύπρου για περαιτέρω συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας της με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς αυτό, κατέληξε, λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, με τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης.

Παραγωγική και χρήσιμη η προσπάθεια
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Κ. Χρίστου, ευχαρίστησε θερμά τον Αρχηγό Αστυνομίας και τους συνεργάτες του στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου για την άριστη και παραγωγική συνεργασία που έχουν, ενώ, όπως ανέφερε, η εν λόγω συνεργασία, θεσμοθετημένα πλέον, θα ενισχυθεί και θα είναι το ίδιο παραγωγική και χρήσιμη, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όσο και στην Αστυνομία και ευρύτερα στην κυπριακή κοινωνία.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου υπογράφηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κώστα Χρίστου, στην παρουσία του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης Λ. Θεμιστοκλέους, της Διεύθυνσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Χρήση των βιβλιοθηκών
Στις πρόνοιες του μνημονίου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η συνεργασία και πρόσβαση αμφίδρομης χρήσης της βιβλιοθήκης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και της βιβλιοθήκης της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, καθώς και η παραχώρηση αιθουσών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για διεξαγωγή εξετάσεων ή ομαδικών συναντήσεων, του πτυχιακού προγράμματος των Αστυνομικών Σπουδών.

www.sigmalive.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis