Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:47 | 07/09/2019

Η επιλογή του Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιήσει αστυνομικούς ως φόντο για πολιτική του ομιλία δεν άρεσε και πολύ. Πολλές οι αντιδράσεις.

Ο Βρετανός αστυνομικός διευθυντής της μητροπολιτικής κομητείας του Δυτικού Γιορκσάιρ δήλωσε «απογοητευμένος» για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε την Πέμπτη τους σπουδαστές της αστυνομικής ακαδημίας στη βόρεια Αγγλία για να εκφωνήσει μια κυρίως πολιτική ομιλία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισκέφτηκε χθες την αστυνομική σχολή του Γουέικφιλντ, και ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει μια ομιλία αφιερωμένη στη δημόσια ασφάλεια.

[custom:google-ads]

Ωστόσο στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αίτημά του για πρόωρες εκλογές, επιτέθηκε στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που αρνείται τη διεξαγωγή αυτών, επέμεινε ότι η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο με το οποίο αποκλείεται ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Τζον Ρόμπινς δήλωσε ικανοποιημένος που η αστυνομική του δύναμη «επιλέχθηκε ως κεντρικό σημείο αναφοράς του ξεκινήματος της εκστρατείας για προσλήψεις της βρετανικής αστυνομίας».

Ωστόσο, είπε, «η κατανόησή μας ήταν πως η οποιαδήποτε εμπλοκή των αστυνομικών μας θα ήταν αποκλειστικά για τις προσλήψεις αστυνομικών».

«Δεν είχαμε καμία εκ των προτέρων γνώση ότι η ομιλία θα επεκτεινόταν σε άλλα ζητήματα μέχρι που αυτή έγινε», δήλωσε.

«Συνεπώς, απογοητεύτηκα να βλέπω τους αστυνομικούς μου ως φόντο του μέρους της ομιλίας που δεν σχετιζόταν με τις προσλήψεις», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της βρετανικής ομοσπονδίας αξιωματικών αστυνομίας Τζον Άπτερ δήλωσε στο BBC «έκπληκτος που αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο ως φόντο για μια πολιτική ομιλία».

Οι Εργατικοί κατηγόρησαν τον Τζόνσον λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι ειλικρινής ούτε με έναν αστυνομικό διευθυντή».

Αντιδράσεις για την επιλογή Τζόνσον να χρησιμοποιήσει ως φόντο σε ομιλία του αστυνομικούς

 

www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis