Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 26/05/2015

Διχάζει την κοινή γνώμη και τους χρήστες του διαδικτύου, μια αφίσα, που πρόσφατα ανέβασε στο facebook η αστυνομία του Ντάρχαμ, στη Βρετανία. Όταν τα παιδιά κάνουν κάτι κακό ή απλά, δεν τρώνε το φαγητό τους, συνήθως, οι γονείς τα φοβίζουν με διάφορους τρόπους, ένας από αυτούς είναι: «θα φωνάξω τον αστυνομικό να σε πάρει« ή «ο αστυνομικός θα σε κλείσει φυλακή».





Και, αν για το κατά πόσο είναι σωστές, από ψυχολογική άποψη, οι φαινομενικά «αθώες» για την ψυχολογική υγεία των παιδιών απειλές, εναπόκειται στους ειδικούς επιστήμονες να αποφανθούν, για την σχέση μεταξύ αστυνομίας και παιδιών, το αστυνομικό τμήμα του Ντάρχαμ με μια αφίσα του καλεί τους γονείς να μην καλλιεργούν στα παιδιά τους τον φόβο για τους αστυνομικούς, αλλά, αντίθετα, να τα μάθουν, ότι σε αυτούς θα καταφεύγουν για να ζητούν βοήθεια, όταν φοβούνται.

Ο χαμογελαστός νεαρός αστυνομικός του Ντάρχαμ λέει στην επίμαχη αφίσα: «Σας παρακαλώ μη λέτε στα παιδιά σας, ότι θα τα βάλουμε φυλακή, αν κάνουν κάτι κακό». «Θέλουμε να καταφεύγουν σε εμάς όταν φοβούνται και όχι να μας φοβούνται».





Οι χρήστες στο facebook διχάστηκαν με την αφίσα. Άλλοι βρήκαν σωστό το μήνυμα που θέλει να περάσει στους γονείς, ενώ κάποιοι χρήστες επέκριναν την αμφιλεγόμενη αφίσα ισχυριζόμενοι ότι δεν τους έβλαψε να γνωρίζουν όταν ήταν παιδιά, πως, αν κάνουν κάτι κακό θα πάνε στη φυλακή.

Η χρήστης Jane Roberson έγραψε: «Πάντα μου έλεγαν, όταν ήμουν παιδί, αν χαθείς ή σου συμβεί κάτι κακό, βρες έναν αστυνομικό».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντάρχαμ δήλωσε στο BBC: «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται από πολύ μικρή ηλικία, ότι, αν αισθάνονται πως βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται βοήθεια, μπορούν να πλησιάσουν έναν αξιωματικό, που θα τα καθησυχάσει».

Πάντως, η αφίσα έχει προξενήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και μέχρι σήμερα είχε 59.000 θεάσεις (views) και 40.000 likes!

Πηγή:protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis