Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:38 | 18/06/2017

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν στο άβολο σημείο να επικαλεστώ τις αρετές του - ομολογουμένως αναιμικού- «Χαίρε, Καίσαρα» των αδελφών Κοέν για να υπογραμμίσω τις τρανταχτές αδυναμίες κάποιας άλλης ταινίας. Όλα αυτά μέχρι και το πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου στο πλαίσιο του οποίου ο σκηνοθέτης του «Τσίκο & Ρίτα» και του βραβευμένου με Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Belle Époque», μας αποκάλυψε την δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε.

Ο Φερνάντο Τρουέμπα με τη «Βασίλισσα της Ισπανίας», επιστρέφει στα κινηματογραφικά δρώμενα με ένα πραγματικά αχρείαστο σίκουελ της ταινίας του «Το Κορίτσι των Ονείρων σου», η οποία θυμίζουμε ότι είχε κυκλοφορήσει το 1998. Για καλή του τύχη, συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με την Πενέλοπε Κρουζ, η οποία με την ακτινοβολία και το ταλέντο της προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε μια κατά τ’ άλλα εντελώς σαχλή κομεντί που διαδραματίζεται στην Ισπανία των 50s.

Σε αυτή, η Κρουζ υποδύεται μια Ισπανίδα σταρ του Χόλιγουντ, την Μακαρένα Γρανάδα, η οποία επιστρέφει στην πατρίδα της για να πρωταγωνιστήσει σε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή αφιερωμένη στη ζωή της Βασίλισσας Ισαβέλλα. Το καθεστώς του Φράνκο, επιβεβαιώνοντας την αυταρχική του φήμη, συλλαμβάνει τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη και πρώην εραστή της Μακαρένα, Μπλας Φοντινέρος, και τον καταδικάζει σε εξορία εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων.

Τελικά, τα γυρίσματα της ταινίας θα αποτελέσουν το ιδανικό καμουφλάζ για την διάσημη ηθοποιό που μαζί με μια ομάδα συντελεστών σκαρώνουν ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την απελευθέρωση του άτυχου δημιουργού από το στρατόπεδο που κρατείται

cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis